Recept
« Terug naar recepten
Bonbon van gerookte zalm. (zie opm)
PT45M
Bonbon van gerookte zalm. (zie opm)
Een heerlijk bonbon van gerookte zalm. (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bonbon van gerookte zalm. (zie opm) te bereiden
Eerst een trucje.
Leg wat huishoudfolie op een schaaltje.
Daarop komen dakpansgewijs drie plakjes gerookte zalm.
Pak de folie met de zalm op en "bekleedt"daarmee de hele binnenkant
van een koffiekopje.
Klop de eieren met een scheutje room. peper en zout tot roerei.
Daarna folie dichtvouwen, koffiekopje met inhoud omdraaien en leg de bonbon
"het gevormde bolletje met zalm"op het bord.
Het kwarteleitje bakken en op de bonbon leggen.
Serveren met kreeftensausje.
Sausje met een scheutje room in een pannetje verwarmen en met de staafmixer opschuimen tot een luchtig geheel.
Garneren met beetgare groene asperges.
Leg wat huishoudfolie op een schaaltje.
Daarop komen dakpansgewijs drie plakjes gerookte zalm.
Pak de folie met de zalm op en "bekleedt"daarmee de hele binnenkant
van een koffiekopje.
Klop de eieren met een scheutje room. peper en zout tot roerei.
Daarna folie dichtvouwen, koffiekopje met inhoud omdraaien en leg de bonbon
"het gevormde bolletje met zalm"op het bord.
Het kwarteleitje bakken en op de bonbon leggen.
Serveren met kreeftensausje.
Sausje met een scheutje room in een pannetje verwarmen en met de staafmixer opschuimen tot een luchtig geheel.
Garneren met beetgare groene asperges.