Recept
« Terug naar recepten
Bonbon van tonijn met komkommersalsa
PT50M
Bonbon van tonijn met komkommersalsa
Een heerlijk bonbon van tonijn met komkommersalsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bonbon van tonijn met komkommersalsa te bereiden
1. Breng de olijfolie, balsamicoazijn en het vanillestokje aan de kook en laat het vanillestokje 10 min. trekken.
2. Haal de pan van het vuur en haal het vanillestokje eruit.
3. Roer de mierikswortel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
4. Schep de fijngesneden komkommer en tomaat erdoor en laat afkoelen.
5. Laat het groentemengsel uitlekken en vang het vocht op.
6. Leg de tonijn een uurtje in de vriezer en snijd deze in 14 dunne plakken.
7. Leg op elke plak een lepel groentemengsel en vouw de tonijn er als een bonbon omheen.
Presentatie:
Serveer de bonbons op een amuse
2. Haal de pan van het vuur en haal het vanillestokje eruit.
3. Roer de mierikswortel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
4. Schep de fijngesneden komkommer en tomaat erdoor en laat afkoelen.
5. Laat het groentemengsel uitlekken en vang het vocht op.
6. Leg de tonijn een uurtje in de vriezer en snijd deze in 14 dunne plakken.
7. Leg op elke plak een lepel groentemengsel en vouw de tonijn er als een bonbon omheen.
Presentatie:
Serveer de bonbons op een amuse
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
camilla zegt:
Mieriks uit een potje is prima en makkelijk.
rob-a zegt:
liske zegt:
rob-a zegt: