Recept
« Terug naar recepten
Borrelkoekjes
PT45M
Borrelkoekjes
Een heerlijk borrelkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Borrelkoekjes te bereiden
1).Meng de kaas, komijn, koriander, nootmuskaat en peper goed door de zachte boter.
2).Meng door de boter de gezeefde bloem en amandelmeel.
3).Meng door dit kaasmengsel de room en daarna de geklutste eieren.
4).Doe dit zachte beslag in een spuitzak en spuit op het geoliede bakpapier kleine hoopjes deeg. Zorg dat de afstand tussen de hoopjes voldoende is, de koekjes worden nl. groter in de oven.
5).Druk een nootje in elk hoopje beslag
6).Zet de braadslede met de kaaskoekjes in wording ongeveer een 15-tal minuten in de oven. Dan zouden ze klaar moeten zijn
7).Haal de koekjes uit de oven en laat ze geheel afkoelen.
8).Bewaren in een luchtdicht af te sluiten container.
2).Meng door de boter de gezeefde bloem en amandelmeel.
3).Meng door dit kaasmengsel de room en daarna de geklutste eieren.
4).Doe dit zachte beslag in een spuitzak en spuit op het geoliede bakpapier kleine hoopjes deeg. Zorg dat de afstand tussen de hoopjes voldoende is, de koekjes worden nl. groter in de oven.
5).Druk een nootje in elk hoopje beslag
6).Zet de braadslede met de kaaskoekjes in wording ongeveer een 15-tal minuten in de oven. Dan zouden ze klaar moeten zijn
7).Haal de koekjes uit de oven en laat ze geheel afkoelen.
8).Bewaren in een luchtdicht af te sluiten container.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Binnen het recept zijn nog wel variaties denkbaar