Recept
« Terug naar recepten
Boterhamtaart (garnalen)
PT30M
Boterhamtaart (garnalen)
Een heerlijk boterhamtaart (garnalen) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
www.finlandsite.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boterhamtaart (garnalen) te bereiden
Snij de korsten van het brood af en snij het brood horizontaal in drie lagen. Besmeer een laag met boter en doe er leverpastei op. Strooi hier ook de gesneden olijven op. Besmeer het volgende stuk met boter en plaats dit op een ander stuk. Doe op dit stuk de plakjes rauwe ham. Mix de slagroom en neem hiervan de helft. Voeg hieraan de mierikswortel toe. Doe het mengsel over de rauwe ham en doe vervolgens het derde stuk brood hierboven op. Laat de taart in aluminiumfolie 6 uur staan in de koelkast, onder iets zwaars (niet te zwaar). Mix de boter en voeg hieraan peterselie toe. Smeer de boter over de randen, die plat gedrukt moeten worden. Meng de mayonaise en de rest van de slagroom en verspreid dit mengsel over de taart. Versier de taart met de garnalen en dille of paprika en olijven.