Recept
« Terug naar recepten
Boterkoekjes met stroop
PT90M
Boterkoekjes met stroop
Een heerlijk boterkoekjes met stroop recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boterkoekjes met stroop te bereiden
Maak eerst de stroop.Breng de suiker met het water en het citroensap aan de kook en laat de stroop afkoelen.Zeef de bloem met het zout in een kom.Voeg de poedersuiker toe.Smelt de boter maar laat deze niet bruin worden en giet de boter erbij.Klop het ei los en voeg dit toe met de bakpoeder en het citroensap.Kneed alles tot een samenhangende deeg.Laat de deeg 1 uur in de koelkast rusten en maak er dan balletjes van zo groot als een walnoot.Druk deze plat.Beboeter een bakplaat en leg de koekjes erop.Druk in het midden een amandel erop en bak de koekjes in een voorverwarmde oven (200C) in ongeveer 20 min.lichtbruin en gaar.Haal ze van de bakplaat af en besprenkel ze met de koude siroop.
!*!*!*!*!*!*! zegt: