Recept
« Terug naar recepten
Botervis met saffraansaus
PT25M
Botervis met saffraansaus
Een heerlijk botervis met saffraansaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Botervis met saffraansaus te bereiden
Maak eerst de saus als volgt:
snipper 2 sjalotten zeer fijn en doe dit in een steelpan
Voeg daarbij de wijn en de saffraandraadjes
Breng dit al roerende aan de kook en laat dit zachtjes inkoken. Haal het daarna van het vuur en meng er de kookroom doorheen met de garde totdat de saus op dikte is. Voeg evt. zout en peper naar smaak toe.
Houdt de saus nu Au-bain-Marie warm.
Neem nu de vis en besprenkel deze met een klein beetje limoensap en gooi er wat zout en peper overheen.
Bak de vis in een koekenpan met boter mooi bruin en gaar.
Haal de vis uit de pan en doe deze op borden.
Giet de warme saus naast de vis (niet erover) en garneer nog met een schijfje limoen.
snipper 2 sjalotten zeer fijn en doe dit in een steelpan
Voeg daarbij de wijn en de saffraandraadjes
Breng dit al roerende aan de kook en laat dit zachtjes inkoken. Haal het daarna van het vuur en meng er de kookroom doorheen met de garde totdat de saus op dikte is. Voeg evt. zout en peper naar smaak toe.
Houdt de saus nu Au-bain-Marie warm.
Neem nu de vis en besprenkel deze met een klein beetje limoensap en gooi er wat zout en peper overheen.
Bak de vis in een koekenpan met boter mooi bruin en gaar.
Haal de vis uit de pan en doe deze op borden.
Giet de warme saus naast de vis (niet erover) en garneer nog met een schijfje limoen.