Recept
« Terug naar recepten
Bouillabaisse
PT20M
Bouillabaisse
Een heerlijk bouillabaisse recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Bouillabaisse te bereiden
1. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de vis in stukken. Was de mosselen, verwijder kapotte schelpen en exemplaren die niet sluiten na een tik tegen het werkvlak.
2. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de visbouillon, de tomatenblokjes met sap en de saffraandraadjes toe en breng alles aan de kook.
3. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Draai het vuur laag en voeg de visfilet, de garnalen, de mosselen en de tijmblaadjes toe. Verwarm de soep 6-8 minuten tot de vis en garnalen gaar zijn en alle mosselen open staan.
4. Verdeel de vis, de garnalen en de mosselen over 4 kommen. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in de kommen.
2. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de visbouillon, de tomatenblokjes met sap en de saffraandraadjes toe en breng alles aan de kook.
3. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Draai het vuur laag en voeg de visfilet, de garnalen, de mosselen en de tijmblaadjes toe. Verwarm de soep 6-8 minuten tot de vis en garnalen gaar zijn en alle mosselen open staan.
4. Verdeel de vis, de garnalen en de mosselen over 4 kommen. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in de kommen.