KookJij

Bouillabaisse

Een heerlijk bouillabaisse recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: 24Kitchen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bouillabaisse te bereiden

1. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de vis in stukken. Was de mosselen, verwijder kapotte schelpen en exemplaren die niet sluiten na een tik tegen het werkvlak.
2. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de visbouillon, de tomatenblokjes met sap en de saffraandraadjes toe en breng alles aan de kook.
3. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Draai het vuur laag en voeg de visfilet, de garnalen, de mosselen en de tijmblaadjes toe. Verwarm de soep 6-8 minuten tot de vis en garnalen gaar zijn en alle mosselen open staan.
4. Verdeel de vis, de garnalen en de mosselen over 4 kommen. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in de kommen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst