Recept
« Terug naar recepten
Bouillon met vis en courgette
PT40M
Bouillon met vis en courgette
Een heerlijk bouillon met vis en courgette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Bouillon met vis en courgette te bereiden
1. Spoel de koolvisfilets, dep ze droog met keukenpapier. Besprenkel ze met het citroensap, kruid ze met peper en zout. Zet ze, afgedekt, in de koelkast.
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui glazig in boter of olie. Voeg er vervolgens de knoflook, laurier, kruidnagels, peterselie en wijn aan toe. Laat inkoken tot ongeveer de helft.
3. Schenk er de groentebouillon bij. Laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon en kruid hem naar smaak bij met peper en zout.
4. Snij de courgette in fijne plakjes. Pel de kerstomaatjes. Snij de vis in stukken.
5. Breng de bouillon weer aan de kook. Doe er de courgette, tomaten en vis bij. Laat 5 tot 7 minuten zachtjes sudderen, of tot de vis goed gaar is. Werk af met basilicum.
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui glazig in boter of olie. Voeg er vervolgens de knoflook, laurier, kruidnagels, peterselie en wijn aan toe. Laat inkoken tot ongeveer de helft.
3. Schenk er de groentebouillon bij. Laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon en kruid hem naar smaak bij met peper en zout.
4. Snij de courgette in fijne plakjes. Pel de kerstomaatjes. Snij de vis in stukken.
5. Breng de bouillon weer aan de kook. Doe er de courgette, tomaten en vis bij. Laat 5 tot 7 minuten zachtjes sudderen, of tot de vis goed gaar is. Werk af met basilicum.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lilipipi538 zegt:
wilmuller zegt: