Recept
« Terug naar recepten
Boules á Poisson Visballetjes
PT45M
Boules á Poisson Visballetjes
Een heerlijk boules á poisson visballetjes recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
henna tips
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boules á Poisson Visballetjes te bereiden
1. Laat de gedroogde vis een nacht weken.
2. Pocheer deze de volgende dag gedurende 20 minuten in weinig water.
3. Verdeel de gedroogde vis in kleine stukjes en snijd de kabeljauw ook klein.
4. Klop de eieren luchtig op.
5. Voeg de tarwebloem onder voortdurend roeren toe, zodat er geen klontjes ontstaan.
6. Voeg met kleine beetjes tegelijk de melk toe.
7. voeg de uitjes, de knoflook en een mespuntje zwarte peper toe en roer alles goed om.
8. Voeg nu de gedroogde vis en de kabeljauw toe en roer nogmaals alles goed om. Als het mengsel te vochtig is, kunt u er wat paneermeel bij doen. Laat de massa afkoelen.
9. Vorm twaalf balletjes van het vismengsel en rol deze door paneermeel.
10. Verhit de boter en bak de balletjes hierin tot ze mooi bruin van kleur zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
11. Leg de visballetjes op een schaal en garneer deze met peterselie en schijfjes citroen.
2. Pocheer deze de volgende dag gedurende 20 minuten in weinig water.
3. Verdeel de gedroogde vis in kleine stukjes en snijd de kabeljauw ook klein.
4. Klop de eieren luchtig op.
5. Voeg de tarwebloem onder voortdurend roeren toe, zodat er geen klontjes ontstaan.
6. Voeg met kleine beetjes tegelijk de melk toe.
7. voeg de uitjes, de knoflook en een mespuntje zwarte peper toe en roer alles goed om.
8. Voeg nu de gedroogde vis en de kabeljauw toe en roer nogmaals alles goed om. Als het mengsel te vochtig is, kunt u er wat paneermeel bij doen. Laat de massa afkoelen.
9. Vorm twaalf balletjes van het vismengsel en rol deze door paneermeel.
10. Verhit de boter en bak de balletjes hierin tot ze mooi bruin van kleur zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
11. Leg de visballetjes op een schaal en garneer deze met peterselie en schijfjes citroen.