Recept
« Terug naar recepten
Bourgondische lamsrack met rode aardappelen
PT70M
Bourgondische lamsrack met rode aardappelen
Lamsrack, een heerlijk mals stukje vlees. Combineert goed met rode aardappeltjes.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bourgondische lamsrack met rode aardappelen te bereiden
- Kook de aardappelen 15 minuten en snijd ze in plakken.
- Bestrijk die dun met 2 eetlepels olie en gril ze aan beide zijden bruin gestreept.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Verwarm de rest van de olie in de koekenpan, bestrooi de lamsracks met zout en (versgemalen) peper.
- Braad het vlees kort aan en plaats ze in de ovenschaal.
- Leg de knoflook (met schil en al), de boter, de rozemarijn, de tijm, de aardappeltjes en het gewelde fruit bij de lamsracks in de oven.
- Schenk de bouillon erbij in de ovenschaal en braad het gerecht in 40 minuten gaar.
- Schep om de 10 minuten wat van het braadvocht over het vlees.
- Serveer de lamsracks met het fruit en de jus.
Tip: snijd een krop romaine sla in vieren en laat deze meesudderen in de oven.