KookJij

Bourgondische lamsrack met rode aardappelen

Lamsrack, een heerlijk mals stukje vlees. Combineert goed met rode aardappeltjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bourgondische lamsrack met rode aardappelen te bereiden

  1. Kook de aardappelen 15 minuten en snijd ze in plakken.
  2. Bestrijk die dun met 2 eetlepels olie en gril ze aan beide zijden bruin gestreept.
  3. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  4. Verwarm de rest van de olie in de koekenpan, bestrooi de lamsracks met zout en (versgemalen) peper.
  5. Braad het vlees kort aan en plaats ze in de ovenschaal.
  6. Leg de knoflook (met schil en al), de boter, de rozemarijn, de tijm, de aardappeltjes en het gewelde fruit bij de lamsracks in de oven.
  7. Schenk de bouillon erbij in de ovenschaal en braad het gerecht in 40 minuten gaar.
  8. Schep om de 10 minuten wat van het braadvocht over het vlees.
  9. Serveer de lamsracks met het fruit en de jus.
    Tip: snijd een krop romaine sla in vieren en laat deze meesudderen in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst