Recept
« Terug naar recepten
Brabantse Goulashsoep
PT45M
Brabantse Goulashsoep
Een heerlijk brabantse goulashsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jose aarns
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen idee
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brabantse Goulashsoep te bereiden
Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrooi met wat zout en vers gemalen peper uit de molen.
Smelt de boter in de braadpan, wacht tot deze uit is geschuimd.
Voeg dan het vlees toe en bak op hoog vuur onder voortdurend omscheppen, mooi bruin, zet het vuur dan laag.
Doe dan de champignons +gesnipperde ui en knoflook er bij en bak nog ± 2 à 3 min. (ui moet glazig zijn).
Dan de in stukjes of blokjes gesneden paprika,in ringetjes gesneden pepertje, chilipeper, tomatenpuree, kruidnagel, laurierblad, aardappelen (in blokjes) de overige kruiden, het wateren de bouillonblokjes toevoegen.
Zet het geheel op een laag pitje en laat tenminste 3 uur zachtjes pruttelen, onder af en toe door roeren.
Op het laatst vlak voor het serveren de kookroom er door roeren en eventueel binden (indien gewenst).
Breng verder op smaak met eventueel wat zout en vers gemalen peper uit de molen!
Smelt de boter in de braadpan, wacht tot deze uit is geschuimd.
Voeg dan het vlees toe en bak op hoog vuur onder voortdurend omscheppen, mooi bruin, zet het vuur dan laag.
Doe dan de champignons +gesnipperde ui en knoflook er bij en bak nog ± 2 à 3 min. (ui moet glazig zijn).
Dan de in stukjes of blokjes gesneden paprika,in ringetjes gesneden pepertje, chilipeper, tomatenpuree, kruidnagel, laurierblad, aardappelen (in blokjes) de overige kruiden, het wateren de bouillonblokjes toevoegen.
Zet het geheel op een laag pitje en laat tenminste 3 uur zachtjes pruttelen, onder af en toe door roeren.
Op het laatst vlak voor het serveren de kookroom er door roeren en eventueel binden (indien gewenst).
Breng verder op smaak met eventueel wat zout en vers gemalen peper uit de molen!
Mijn kookverhaal (jose aarns)
Voor een wat pittiger soep kan men eventueel een in ringetjes gesneden rood pepertje (ontdaan van zaad) en eventueel wat extra sambal en wat ketjap manis toevoegen, maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
leo v d wal zegt:
j.aarns zegt:
Mijn exuses voor mijn tik foutje!;)
karin zegt:
jose zegt:
Volgens mij krijg je dan toch meer ossestaartsoep?:(
karin zegt:
Marja zegt:
Ga het snel uitproberen.
Zeker nu, met het koude weer lijkt me het goed smaken ;)
Annie zegt:
Het lijkt me zeker de moeite waard om deze soep eens te proberen.
Ben wel liefhebber van een milde soep:)
liske zegt:
De soep op de foto lijkt wat doorzichtiger dan die welke ik altijd maak, daar kijk je niet doorheen! (Goulashsoep uit Grathem, bij mijn recepten):p;)