KookJij

Brabantse Goulashsoep

Een heerlijk brabantse goulashsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen idee
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brabantse Goulashsoep te bereiden

Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrooi met wat zout en vers gemalen peper uit de molen.
Smelt de boter in de braadpan, wacht tot deze uit is geschuimd.
Voeg dan het vlees toe en bak op hoog vuur onder voortdurend omscheppen, mooi bruin, zet het vuur dan laag.
Doe dan de champignons +gesnipperde ui en knoflook er bij en bak nog ± 2 à 3 min. (ui moet glazig zijn).
Dan de in stukjes of blokjes gesneden paprika,in ringetjes gesneden pepertje, chilipeper, tomatenpuree, kruidnagel, laurierblad, aardappelen (in blokjes) de overige kruiden, het wateren de bouillonblokjes toevoegen.
Zet het geheel op een laag pitje en laat tenminste 3 uur zachtjes pruttelen, onder af en toe door roeren.
Op het laatst vlak voor het serveren de kookroom er door roeren en eventueel binden (indien gewenst).
Breng verder op smaak met eventueel wat zout en vers gemalen peper uit de molen!

Mijn kookverhaal (jose aarns)

Voor een wat pittiger soep kan men eventueel een in ringetjes gesneden rood pepertje (ontdaan van zaad) en eventueel wat extra sambal en wat ketjap manis toevoegen, maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Hè nee Leo, ik vind het net mooi dat je de ingrediënten ziet die erin zitten!
De soep op de foto lijkt wat doorzichtiger dan die welke ik altijd maak, daar kijk je niet doorheen! (Goulashsoep uit Grathem, bij mijn recepten):p;)
rientje

rientje zegt:
Lekker hoor, bedankt;)
leo v d wal

leo v d wal zegt:
Heerlijke soep! Zeker als de soep gaar is, even met de schuimspaan vlees eruit met wat champignons, staafmixer erin, gladmaken, dan vlees en champignons terug in de pan! Helemaal goed! gr Leo
j.aarns

j.aarns zegt:
Bedoel natuurlijk dat ossestaart een andere smaak geeft dan de runderpoulet, omdat het vlees in de soep blijft!
Mijn exuses voor mijn tik foutje!;)
karin

karin zegt:
Nee hoor, want alle ingredienten blijven hetzelfde het gaat alleen maar om een krachtigere bouillon.
jose

jose zegt:
dat klopt!Maar....dan is het gèèn Brabantse Goulashsoep meer!
Volgens mij krijg je dan toch meer ossestaartsoep?:(
karin

karin zegt:
Lekker recept, maar het aller aller lekkerst is het als je i.p.v. poulet, ossestaart gebruikt daar krijg je een hele pittige bouillon van. :p
Marja

Marja zegt:
Mmmm Lijkt me lekker!!!
Ga het snel uitproberen.
Zeker nu, met het koude weer lijkt me het goed smaken ;)
Annie

Annie zegt:
José

Het lijkt me zeker de moeite waard om deze soep eens te proberen.
Ben wel liefhebber van een milde soep:)
jose

jose zegt:
Vind zelf dat de soep van de paprika`s wat zoeter word....maar dat is een kwestie van smaak.
Uiteraard bedoel ik daar de bouillonblokjes mee.
Gebruik zelf alleen rode paprika.
Dit recept is op z`n Brabants, maar iedereen doet het op eigen manier!
gr. Josè.;)
Liske

Liske zegt:
Soepblok, bedoel je daar de bouillonblokjes mee? Ik doe er altijd 3 paprika's in, van elke kleur 1, en die doe ik er pas op 't laatst bij (20 min.) omdat de kleur dan mooier blijft. Ook een flinke hand peterselie op het laatst.