Recept
« Terug naar recepten
Bramen yoghurttaartjes
PT40M
Bramen yoghurttaartjes
Een heerlijk bramen yoghurttaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dr oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bramen yoghurttaartjes te bereiden
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 200 graden
Verwarm de oven voor. Voor het deeg de bloem boven een mengkom zeven. Suiker, zout, ei en boter toevoegen. De ingrediënten met een mixer met deeghaken eerst kort op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand goed kneden. Aansluitend op een licht met bloem bestrooid werkblad tot een glad deeg kneden.
Vorm van het deeg een bal. Wikkel het deeg in folie en plaats het deeg 1 uur in de koelkast.
Het deeg op een licht met bloem bestroven werkblad uitrollen. Steek 10 ronde plakjes deeg uit van 12 cm doorsnede. Leg een plakje deeg in een ingevet bakvormpje (10 cm doorsnede). Het deeg voorzichtig aandrukken. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Zet de bakvormpjes op een rooster en plaats het rooster in de oven.
De taartbodems na het bakken voorzichtig uit de bakvormpjes halen en op een keukenrooster laten afkoelen.
Voor de vulling gelatine in koud water weken, volgens de bereidingswijze van de verpakking. Gelatine voorzichtig uitknijpen en in een steelpan met 2 eetlepels water al roerend verwarmen (niet koken), tot de gelatine volledig is opgelost. Laat de gelatine een beetje afkoelen. Gelatine en bosvruchtenyoghurt mengen en plaats het mengsel in de koelkast.
Zodra de yoghurtmassa indikt, slagroom opkloppen en door de yoghurtmassa mengen. Verdeel de yoghurtmassa over de taartbodems.
Voor de garnering bramen voorzichtig wassen en uit laten lekken. Leg de bramen op de taartjes. Bestrooi de taartjes met poedersuiker en garneer de taartjes met citroenmelisse.
Elektrische oven: 200 graden
Verwarm de oven voor. Voor het deeg de bloem boven een mengkom zeven. Suiker, zout, ei en boter toevoegen. De ingrediënten met een mixer met deeghaken eerst kort op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand goed kneden. Aansluitend op een licht met bloem bestrooid werkblad tot een glad deeg kneden.
Vorm van het deeg een bal. Wikkel het deeg in folie en plaats het deeg 1 uur in de koelkast.
Het deeg op een licht met bloem bestroven werkblad uitrollen. Steek 10 ronde plakjes deeg uit van 12 cm doorsnede. Leg een plakje deeg in een ingevet bakvormpje (10 cm doorsnede). Het deeg voorzichtig aandrukken. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Zet de bakvormpjes op een rooster en plaats het rooster in de oven.
De taartbodems na het bakken voorzichtig uit de bakvormpjes halen en op een keukenrooster laten afkoelen.
Voor de vulling gelatine in koud water weken, volgens de bereidingswijze van de verpakking. Gelatine voorzichtig uitknijpen en in een steelpan met 2 eetlepels water al roerend verwarmen (niet koken), tot de gelatine volledig is opgelost. Laat de gelatine een beetje afkoelen. Gelatine en bosvruchtenyoghurt mengen en plaats het mengsel in de koelkast.
Zodra de yoghurtmassa indikt, slagroom opkloppen en door de yoghurtmassa mengen. Verdeel de yoghurtmassa over de taartbodems.
Voor de garnering bramen voorzichtig wassen en uit laten lekken. Leg de bramen op de taartjes. Bestrooi de taartjes met poedersuiker en garneer de taartjes met citroenmelisse.