Recept
« Terug naar recepten
Braziliaans picknicksalade
PT50M
Braziliaans picknicksalade
Een heerlijk braziliaans picknicksalade recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Brazilie
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Braziliaans picknicksalade te bereiden
De diepvrieserwten een vijftal minuten koken in een weinig gesuikerd en gezouten water. Afkoelen onder koud stromend water en goed laten aflekken.
De visfilets in grote stukken snijden, met citroensap besprenkelen, kruiden met zout en tien minuten in de koelkast laten trekken.
De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en in een beboterde ovenschaal leggen. De peterselie wassen en hakken, over de champignons verdelen en de stukken vis erop schikken. Overgieten met de witte wijn en de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C zetten. Uit de oven halen en laten afkoelen in het pocheervocht.
Voor de saus:
Twee eetlepels pocheervocht mengen met de mayonaise, de yoghurt en zure room. Pittig kruiden met zout, peper, cayennepeper en tabasco.
De augurken in reepjes snijden. De hardgekookte eieren in partjes snijden.
De sla op een schaal leggen, de reepjes augurk en de stukjes visfilet erop schikken en bestrooien met de plakjes champignons en de doperwten. Overgieten met de saus en garneren met hardgekookt ei en peterselie. Koud serveren.
De visfilets in grote stukken snijden, met citroensap besprenkelen, kruiden met zout en tien minuten in de koelkast laten trekken.
De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en in een beboterde ovenschaal leggen. De peterselie wassen en hakken, over de champignons verdelen en de stukken vis erop schikken. Overgieten met de witte wijn en de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C zetten. Uit de oven halen en laten afkoelen in het pocheervocht.
Voor de saus:
Twee eetlepels pocheervocht mengen met de mayonaise, de yoghurt en zure room. Pittig kruiden met zout, peper, cayennepeper en tabasco.
De augurken in reepjes snijden. De hardgekookte eieren in partjes snijden.
De sla op een schaal leggen, de reepjes augurk en de stukjes visfilet erop schikken en bestrooien met de plakjes champignons en de doperwten. Overgieten met de saus en garneren met hardgekookt ei en peterselie. Koud serveren.