Recept
« Terug naar recepten
Braziliaanse zoete aardappelsoep
PT40M
Braziliaanse zoete aardappelsoep
Een heerlijk braziliaanse zoete aardappelsoep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Brazilie
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
seasons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Braziliaanse zoete aardappelsoep te bereiden
Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui op heel laag vuur in 8 minuten glazig. Ontvel intussen de tomaten: kruis de tomaten aan de bolle kant in, dompel ze even in kokend water en trek het velletje eraf. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Hak het vruchtvlees fijn. Schep de tomaatstukjes met het chilipoeder door de ui en bak het geheel nog zo'n 5 minuten op zacht vuur, regelmatig roerend. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Schep de aardappelblokjes door het tomatenmengsel en voeg de bouillon toe. Breng alles op matig hoog vuur aan de kook en laat de zoete aardappel in 15 minuten zachtjes garen. Pureer de soep met de staafmixer en warm hem nog even zachtjes door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de zoete aardappelsoep in 4 warme, wijde kommen en garneer met de feta en de koriander. Lekker met kaasstengels.