Recept
« Terug naar recepten
Brik met Kofta
PT50M
Brik met Kofta
Een heerlijk brik met kofta recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8-10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
afrikaans kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brik met Kofta te bereiden
Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Pel de knoflook en pers hem uit. Verhit de olijfolie en bak de sjalot en knoflook ca. 1 min. zachtjes. Voeg het lamsgehakt, komijnpoeder en cayennepeper toe en bak het rul. Voeg de tomatenpuree en de doperwten toe en laat ze ca. 2 min. meebakken. Roer de peterselie en koriander door het mengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en verdeel het mengsel in 8-10 porties. Verhit de frituurolie tot 180 graden. Verdeel de vellen fillodeeg in vieren en schep in het midden van 8-10 velletjes een portie van de gehaktvulling. Maak een kuiltje in het midden van de vulling en breek er voorzichtig een eitje in. Bestrijk de randen van het fillodeeg met eiwit en leg er een 2e velletje bovenop. Druk het deeg tegen de vulling aan voorzichtig op elkaar. Leg de briks 1 voor 1 voorzichtig in de hete olie, frituur ze in 1-1 1/2 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.