KookJij

Brioche monsters

Een heerlijk brioche monsters recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Halloween
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brioche monsters te bereiden

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zeef de bloem in een mengkom en voeg de gist eraan toe, vermeng het geheel goed. Voeg de overige ingrediënten er in aangegeven volgorde bij en kneed de massa met de mixer (kneedhaken) tot u een glad deeg heeft. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats zo lang staan, totdat het deeg dubbel zo hoog is. Vervolgens het deeg goed doorkneden en een ca. 5 centimeter dikke rol vormen die u in 15 tot 20 gelijke stukken snijdt. Vorm de stukken om tot bollen en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat met voldoende afstand ertussen. Laat dit op een warme plaats zo lang staan, totdat de deegbollen eenderde groter zijn. Zet vervolgens de bakplaat onder in de oven. Snijd de afgekoelde gebakjes 1 keer middendoor. Bereid de mix voor banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op het pak. Doe een beetje banketbakkersroom op de onderste helft van de monstertjes gladde mond met de vulling. Zet het bovenste gedeelte van het monstertje schuin op de room. Vul een spuitzak met de overgebleven banketbakkersroom en spuit 2 dotjes op het gebak voor de ogen. Voor de pupillen stipt u met schrijfstiften op de ogen. En maak rode tandjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jp romerijn

jp romerijn zegt:
Goedenavond, ik heb iets heel lekkers voor je over recept brioche monsters. De groeten van monica.
Jade

Jade zegt:
Het is echt super lekker:p
dankje Marijke :)
essie357

essie357 zegt:
Er zit 7 gram in.
natacha

natacha zegt:
Hé, hoeveel zit er juist in zo een zakje gist want wij hebben alleen een groot pak gist en zouden vrijdag dit willen maken voor halloween.
mvg Natacha
niels van rijswijk

niels van rijswijk zegt:
het was echt lekker ik ga het vaker maken
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Zou ik niet doen, het is gebak en hoe verser hoe lekkerder. Groeten Marijke
Hannie

Hannie zegt:
Lijkt me een leuk recept. Kun je dit een paar dagen van te voren klaar maken? En hoe dan bewaren?