Recept
« Terug naar recepten
Brioche monsters
PT45M
Brioche monsters
Een heerlijk brioche monsters recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
39
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brioche monsters te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden. Zeef de bloem in een mengkom en voeg de gist eraan toe, vermeng het geheel goed. Voeg de overige ingrediënten er in aangegeven volgorde bij en kneed de massa met de mixer (kneedhaken) tot u een glad deeg heeft. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats zo lang staan, totdat het deeg dubbel zo hoog is. Vervolgens het deeg goed doorkneden en een ca. 5 centimeter dikke rol vormen die u in 15 tot 20 gelijke stukken snijdt. Vorm de stukken om tot bollen en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat met voldoende afstand ertussen. Laat dit op een warme plaats zo lang staan, totdat de deegbollen eenderde groter zijn. Zet vervolgens de bakplaat onder in de oven. Snijd de afgekoelde gebakjes 1 keer middendoor. Bereid de mix voor banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op het pak. Doe een beetje banketbakkersroom op de onderste helft van de monstertjes gladde mond met de vulling. Zet het bovenste gedeelte van het monstertje schuin op de room. Vul een spuitzak met de overgebleven banketbakkersroom en spuit 2 dotjes op het gebak voor de ogen. Voor de pupillen stipt u met schrijfstiften op de ogen. En maak rode tandjes.
jp romerijn zegt: