Recept
« Terug naar recepten
Briochebroodje
PT30M
Briochebroodje
Een heerlijk briochebroodje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Briochebroodje te bereiden
Suiker en melk tot 37 C. graden verwarmen, hierin de gist oplossen en dit vocht bij de losgeslagen eieren voegen.
Doe dit vocht bij de gezeefde bloem en kneed tot een mooi soepel deeg.
Werk hier de zachte boter en het zout door en laat op een warme plaats even rusten.
Verdeel deeg in beboterde soufflébakjes zodat deze voor 3/4 gedeelte gevuld zijn en laat nog 5 min. op een warme plaats rijzen.
Bak de broodjes gedurende 12-15 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
Doe dit vocht bij de gezeefde bloem en kneed tot een mooi soepel deeg.
Werk hier de zachte boter en het zout door en laat op een warme plaats even rusten.
Verdeel deeg in beboterde soufflébakjes zodat deze voor 3/4 gedeelte gevuld zijn en laat nog 5 min. op een warme plaats rijzen.
Bak de broodjes gedurende 12-15 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden C.