Lekker als begeleider van lunch of diner.
Prima om bij het ontbijt te serveren.
Recept
« Terug naar recepten
Brioches
PT120M
Brioches
Brioches zijn broodjes gemaakt naar een Frans recept met extra suiker, eieren en roomboter.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brioches te bereiden
- Meng in de kom van de keukenmachine de bloem, gist, suiker en zout.
- Voeg dan toe de eieren en de melk. Zodra het deeg begint te klonteren de deeghaak monteren en daarmee verder mixen op een langzame snelheid tot het deeg 1 geheel gaat vormen. Dan op medium snelheid 2 minuten laten draaien tot het elastisch begint te worden. Dan nog eens 2 minuten draaien.
- Nu wordt het tijd om beetje bij beetje de boter toe te voegen, terwijl de machine op middelmatige snelheid staat te draaien..
- Als alle boter is verwerkt mag de snelheid iets worden opgevoerd en dat gedurende 4 minuten.
- Strooi wat bloem over het werkblad en kneed op het werkblad met de handen het deeg nog eens een paar minuten na.
- Vorm van het deeg een bal en leg dat in een grote kom op een warme plek met een doek er over.
- Laat het deeg 1 uur rijzen - het is dan in omvang verdubbeld - en kneed nog eens even na.
- Verdeel het deeg dan in 12 of 16 gelijke delen en vorm van elk deel een langwerpige staaf en rol die op als een slakkenhuis.
- Leg de slakkenhuis-torentjes op een ingevet bakblik.
- Kwast elk torentje in met de mix van eieren en eidooier en zet het geheel in de voorverwarmde oven gedurende 16 - 18 minuten.
- Na enig afkoelen zijn de brioches klaar om uitgeserveerd te worden.