KookJij

Brioches

Brioches zijn broodjes gemaakt naar een Frans recept met extra suiker, eieren en roomboter.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brioches te bereiden

  1. Meng in de kom van de keukenmachine de bloem, gist, suiker en zout.
  2. Voeg dan toe de eieren  en de melk. Zodra het deeg begint te klonteren de deeghaak monteren en daarmee verder mixen op een langzame snelheid tot het deeg 1 geheel gaat vormen. Dan op medium snelheid 2 minuten laten draaien tot het elastisch begint te worden. Dan nog eens 2 minuten draaien.
  3. Nu wordt het tijd om beetje bij beetje de boter toe te voegen, terwijl de machine op middelmatige snelheid staat te draaien..
  4. Als alle boter is verwerkt mag de snelheid iets worden opgevoerd  en dat gedurende 4 minuten.
  5. Strooi wat bloem over het werkblad en kneed op het werkblad met de handen het deeg nog eens een paar minuten na.
  6. Vorm van het deeg een bal en leg dat in een grote kom op een warme plek met een doek er over.
  7. Laat het deeg 1 uur rijzen - het is dan in omvang verdubbeld -  en kneed nog eens even na.
  8. Verdeel het deeg dan in 12 of 16 gelijke delen en vorm van elk deel een langwerpige staaf en rol die op als een slakkenhuis.
  9. Leg de slakkenhuis-torentjes op een ingevet bakblik.
  10. Kwast elk torentje in met  de mix van eieren en eidooier en zet het geheel in de voorverwarmde oven gedurende 16 - 18 minuten.
  11. Na enig afkoelen zijn de brioches klaar om uitgeserveerd te worden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Lekker als begeleider van lunch of diner.
Prima om bij het ontbijt te serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst