Recept
« Terug naar recepten
Briouats met kefta
PT40M
Briouats met kefta
Een heerlijk briouats met kefta recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Ingrid
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Briouats met kefta te bereiden
Laat de loempiavellen ontdooien,
Vermeng het rundergehakt met de gesnipperde ui, fijngehakte peterselie en koriander, zout en specerijen.
Doe wat olie in een koekenpan en bak de gehaktmassa daarin los en gaar.
Roer er op het laatst de geklutste eieren doorheen. Blijf roeren totdat al het ei gestold is.
Laat de massa afkoelen.
Neem één loempia en leg die met één punt naar beneden voor je neer.
Snijdt een tweede loempiavel doormidden en leg één helft daarvan op het eerste loempiavel in de lengte; zo wordt het deeg iets steviger als je er vulling indoet.
Schep wat gehaktvulling onderaan het vel deeg, sla de punt eroverheen en de twee zijkanten ook en rol het deeg op tot je een mooi rolletje krijgt. Plak de punt vast met wat eigeel.
Verwerk de rest van het gehaktmengsel op dezelfde manier.
Frituur de gehaktbriouats in de hete olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Vermeng het rundergehakt met de gesnipperde ui, fijngehakte peterselie en koriander, zout en specerijen.
Doe wat olie in een koekenpan en bak de gehaktmassa daarin los en gaar.
Roer er op het laatst de geklutste eieren doorheen. Blijf roeren totdat al het ei gestold is.
Laat de massa afkoelen.
Neem één loempia en leg die met één punt naar beneden voor je neer.
Snijdt een tweede loempiavel doormidden en leg één helft daarvan op het eerste loempiavel in de lengte; zo wordt het deeg iets steviger als je er vulling indoet.
Schep wat gehaktvulling onderaan het vel deeg, sla de punt eroverheen en de twee zijkanten ook en rol het deeg op tot je een mooi rolletje krijgt. Plak de punt vast met wat eigeel.
Verwerk de rest van het gehaktmengsel op dezelfde manier.
Frituur de gehaktbriouats in de hete olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Karima zegt: