KookJij

Broccoli- gehakt schotel

Een heerlijke ovenschotel met gehakt en broccoli, bovenop een heerlijk laagje kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccoli- gehakt schotel te bereiden

  1. Kook de aardappelen gaar en maak met wat melk, boter, peper zout en nootmuskaat een puree.
  2. Hak de ui en de knoflook fijn en meng met het gehakt. Bak het geheel in wat boter door steeds te omroeren.
  3. Maak de broccoli schoon en kook deze gaar.
  4. Maak ondertussev een witte roux, laat 25 gr boter smelten en voeg dan 25 gr bloem toe, blijven roeren met de garde tot je een glad mengsel bekomt, voeg dan 250 ml melk toe. Ook wat nootmuskaat voor de smaak en voeg de uitgelekte broccoli bij de saus.
  5. Neem een ovenschotel en leg er de puree in, daar boven het gehakt en dan de broccoli met saus.
  6. Strooi wat geraspte kaas over het geheel en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 graden. De schotel is klaar wanneer de kaas gesmolten is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ann Dumon

Ann Dumon zegt:
Eenvoudig gerechtje dat ik ooit eens klaarmaakte en even uit het oog was verloren. De kids vonden het lekker, voor mij mocht er wat meer 'pit' in. Misschien al een eitje bij de puree voegen... of wat meer kruiden...
Alvast bedankt om dit te delen ;)
Wim Kraaijenzank

Wim Kraaijenzank zegt:
Voor wat extra smaak een halve theelepel met sambal oelek aan het gehakt toevoegen en heb er ook maar een rode paprika doorgedaan. En net zoals enkelen wat curry aan de aardappelpuree toegevoegd.
Pieter vandierendonck

Pieter vandierendonck zegt:
Oja, ik doe het meestal zo... Eerste laag gehakt dan de broccoli met saus erbij (waardoor de saus al wat smaak krijgt door je gebakken gehakt) en dan afwerken met gegratineerde puree. (paneermeel of kaas erop voor in de oven)
Pieter Vandierendonck

Pieter Vandierendonck zegt:
Ik maak dit zeker een maal per week omdat mijn vrouwtje daar dol op is... Ik zocht ook naar een oplossing om de witte saus wat meer smaak te geven en geloof me vrij, met een stukje van een blokje kipbouillon kan je wonderen doen, beetje peper en nootmuskaat en wat zout (let op want kipbouillon kan ook wat zout smaken)... Heerlijk!!!
Loes

Loes zegt:
Supersnel klaar! Ik wilde eens wat anders en kwam dit recept tegen, heerlijk!
Anna

Anna zegt:
Deze schotel vanmiddag klaargemaakt voor vanavond. Even opwarmen en klaar! Ik heb er gelijk maar een foto van gemaakt en bij jouw recept geplaatst, Vanessa;);)
Groetjes,
Anna
KookJij.
benni

benni zegt:
Vonden het niet bijzonder. Veel te vlak van smaak. Met een kant en klare zakje uit de supermarkt was veel lekkerder. Denk dat de roux te weinig smaak heeft. Zal eens kijken of dat meer gekruid te maken is. . Ik had al wel de aardappels en gehakt extra mee gegeven. Maar aan de broccoli krijg je natuurlijk weinig smaak, dat moet de saus dan een beetje doen. Maar een roux, met alleen een beetje nootmuskaat trekt dat niet. Mijn mening....
josiane

josiane zegt:
Zeer lekker,ik maak het gerecht,op verzoek van de ganse familie, voor de tweede keer op evenveel weken klaar,mmm lekker!:p
Brenda

Brenda zegt:
ik had nog shoarma reepjes, die heb ik gebruikt!lekker pittig.
misschien leuk voor de variatie.
heerlijk :p
Elise

Elise zegt:
Heerlijk dit recept! Ik heb het gemaakt, alleen met aardappelpuree uit een pakje.. En dan is het ook heerlijk!
Tip, ook met vegetarisch gehakt heerlijk!;)
Jorien

Jorien zegt:
Dit recept hebben wij al 3x gemaakt en hij blijft lekker. Je moet er inderdaad op letten dat het niet te flauw wordt. Het gehakt mag je goed kruiden. Probeer dit recept gauw uit, als je het nog niet geprobeerd hebt!! Eet Smakelijk :)
k_lotterman

k_lotterman zegt:
Ik heb hem vandaag gemaakt, wel alles vers en door de aardappelpuree heb ik wat kerriepoeder gedaan, voor de smaak en het leuke kleurtje;)
Lieke

Lieke zegt:
Natuurlijk is vers alles gemaakt het lekkerste en gezondste, maar voor degene die snel iets lekkers op tafel willen: Maak de puree uit een pakje, rul het gehakt en kook de broccoli niet langer dan 10 minuten, deze is dan nog lekker knapperig. Neem een witte saus uit een pakje. Eerst gehakt in de schaal, (wel heel goed kruiden, anders wordt het geheel wat flauw) dan de broccoli en daarop de puree met geraspte kaas. Wie niet van kaas houdt: je kan er ook een laagje paneermeel opdoen met enkele druppeltjes olijfolie eroverheen gesprenkeld, en dan lekker laten bruinen onder de grill!
maris2008

maris2008 zegt:
Ik heb het recept vandaag klaargemaakt. Straks afbakken in de oven. Ben benieuwd.
Marit

Marit zegt:
Ga vanavond dit recept maken, nu al aan het voorbereiden, lijkt me veel werk, maar wel makkelijk, ik ben ten slotte pas 13;)