Recept
« Terug naar recepten
Broccolisalade
PT30M
Broccolisalade
Een heerlijk broccolisalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolisalade te bereiden
Trek de harde blaadjes van de broccoli en snijd het onderste stukje van de stronk af.Verdeel de broccoli in roosjes.Schil de stengels en snijd ze in stukjes.Breng een bodempje water met zout aan de kook en leg de stukjes steel erin.Kook ze 5 min.en doe de roosjes in de pan.Laat deze ook 5 min koken.Giet de broccoli af,laat hem goed uitlekken en afkoelen.Klop de olie,azijn,mosterd,peper en zout door elkaar.Schil en hak het uitje.Voeg de gehakte ui en de kruiden toe.Meng de saus voorzichtig door de broccoli en laat de salade 30 min.staan om de smaak goed te laten intrekken.Rooster de amandelen in een droge koekepan en strooi ze over de salade.Garneer de salade met plakken of partjes ei.
Frans zegt: