KookJij

Broccolisalade

Een heerlijk broccolisalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccolisalade te bereiden

Trek de harde blaadjes van de broccoli en snijd het onderste stukje van de stronk af.Verdeel de broccoli in roosjes.Schil de stengels en snijd ze in stukjes.Breng een bodempje water met zout aan de kook en leg de stukjes steel erin.Kook ze 5 min.en doe de roosjes in de pan.Laat deze ook 5 min koken.Giet de broccoli af,laat hem goed uitlekken en afkoelen.Klop de olie,azijn,mosterd,peper en zout door elkaar.Schil en hak het uitje.Voeg de gehakte ui en de kruiden toe.Meng de saus voorzichtig door de broccoli en laat de salade 30 min.staan om de smaak goed te laten intrekken.Rooster de amandelen in een droge koekepan en strooi ze over de salade.Garneer de salade met plakken of partjes ei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Frans

Frans zegt:
Ja de groenten inderdaad rauw. Dacht eerste keer ook: Is dit wel lekker? Ja dus. Hoor het graag als je geprobeerd hebt. Gr Frans
cclaeys

cclaeys zegt:
De groenten worden rauw klaargemaakt?
Frans

Frans zegt:
Hoi Willemien. Jullie kennen het dus in Canada. Ik had het van vrienden die daar mensen kennen dus wist het niet 100% zeker. Leek en ik zal de druiven toevoegen. Groet Frans
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Frans,
Wat witte druiven er door is erg lekker ik snijd ze dan doormidden:p:pGroet Willemien