Recept
« Terug naar recepten
Broccolisoep met bacon en ei
PT45M
Broccolisoep met bacon en ei
Een heerlijk broccolisoep met bacon en ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolisoep met bacon en ei te bereiden
Bak de bacob blokjes licht uit in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Verdeel de broccoli in roosjes en snijdt de stronkjes in stukjes.
Pel en snipper de sjalotjes.
Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes.
Voeg de roosjes, de stronkjes broccoli en 4 dl water toe en kook het in
ca 20 min. gaar.
Pureer met de staafmixer of blender.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Roer de slagroom door de soep en laat het geheel nog 1 min. doorkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de hardgekookte eieren zeer fijn.
Bestrooi de soep met de baconblokjes en het ei.
Verdeel de broccoli in roosjes en snijdt de stronkjes in stukjes.
Pel en snipper de sjalotjes.
Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes.
Voeg de roosjes, de stronkjes broccoli en 4 dl water toe en kook het in
ca 20 min. gaar.
Pureer met de staafmixer of blender.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Roer de slagroom door de soep en laat het geheel nog 1 min. doorkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de hardgekookte eieren zeer fijn.
Bestrooi de soep met de baconblokjes en het ei.
remco zegt: