Recept
« Terug naar recepten
Broccolitimbaaltje met ei
PT45M
Broccolitimbaaltje met ei
Een heerlijk broccolitimbaaltje met ei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolitimbaaltje met ei te bereiden
Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze,samen met de geschilde stronken,in een ruime hoeveelheid kokend water met zout.Giet de broccoli af en houd wat kleine roosjes apart,pureer de rest van de broccoli met een lepel vol geraspte parmezaanse kaas,zout en peper,wat geraspte nootmuskaat,het eiwit,1 eetlepel room en de apart gehouden broccoliroosjes.Beboter en bestuif 4 hoge bakvormpjes met bloem,verdeel hier het broccolimengsel over en strijk de bovenkant glad.Plaats de vormpjes au bain marie 20 minuten in de oven op 180 graden,haal ze daarna uit de oven en stort de timbaaltjes op de borden.Maak ieder timbaaltje af met een gebakken ei en garneer met de in dunne reepjes gesneden witlof die is aangemaakt met olie,citroen,zout en peper.Serveer het gerecht meteen.