Recept
« Terug naar recepten
Broccollisaus
PT15M
Broccollisaus
Een heerlijk broccollisaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccollisaus te bereiden
Snijd de broccolliroosjes kort af en kook deze gaar. ik doe dit met een beetje water in de magnetron 5 min op vol vermogen.
Snijd ondertussen de broccollistronk in kleine blokjes, doe deze in een magnetronbestendige schaal en kook met 2 el. water in 5 min. gaar in de magnetron op vol vermogen.
Pureer ze met melk tot de gewenste dikte en voeg nootmuskaat en eventueel wat zout toe. Om het extra lekker te maken kun je een paar el. crème fraîche toevoegen.
Heerlijk en gezond en snel klaar.
Snijd ondertussen de broccollistronk in kleine blokjes, doe deze in een magnetronbestendige schaal en kook met 2 el. water in 5 min. gaar in de magnetron op vol vermogen.
Pureer ze met melk tot de gewenste dikte en voeg nootmuskaat en eventueel wat zout toe. Om het extra lekker te maken kun je een paar el. crème fraîche toevoegen.
Heerlijk en gezond en snel klaar.
Mijn kookverhaal (-@ddie van den Heuvel)
Zelf vond ik het altijd jammer om zoveel broccolligewicht te moeten weggooien en heb dit receptje geprobeerd, nu maak ik het standaard bij de broccolli. Het sausje heeft ook een mooie lichtgroene kleur.
addie zegt:
Het is niet alleen leuk maar leuke bijkomstigheid, het is gezond, lekker en goedkoop. Wat wil je nog meer hé.
Kookgroet Addie.