Je kunt ook naar eigen smaak een klein beetje mayonaise of tomatenketchup door de salsa roeren. De salsa niet te vochtig laten worden.
In plaats van surimi kun je tonijn/zalm uit blik nemen. Goed uit laten lekken en in stukjes "plukken".
Recept
« Terug naar recepten
Broodje avocado met surimi en perzik
PT15M
Broodje avocado met surimi en perzik
Een heerlijk broodje avocado met surimi en perzik recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookknipsels
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje avocado met surimi en perzik te bereiden
Indien perzik uit blik wordt gebruikt, deze eerst uit laten lekken.
De lente-ui in dunne ringetjes snijden. De tomaat in blokjes (je kunt de zaadjes en zaadlijsten verwijderen als je dat wilt)
De perzik en avocado ook in blokjes snijden ongeveer net zo groot als de tomaatblokjes.
Avocado + perzik + tomaat + lente-ui in een kom goed mengen en de peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Als je dit pittiger wilt, dan de lombok in dunne ringetjes erdoor roeren.
De surimisticks in de lengte in tweeën of vieren snijden en met de platte kant van een mes wat platter drukken.
De broodjes opensnijden en eventueel besmeren met boter of margarine.
De broodjes beleggen met de slablaadjes. Hierop de surimisticks verdelen en daarop de avocadosalsa.
De lente-ui in dunne ringetjes snijden. De tomaat in blokjes (je kunt de zaadjes en zaadlijsten verwijderen als je dat wilt)
De perzik en avocado ook in blokjes snijden ongeveer net zo groot als de tomaatblokjes.
Avocado + perzik + tomaat + lente-ui in een kom goed mengen en de peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Als je dit pittiger wilt, dan de lombok in dunne ringetjes erdoor roeren.
De surimisticks in de lengte in tweeën of vieren snijden en met de platte kant van een mes wat platter drukken.
De broodjes opensnijden en eventueel besmeren met boter of margarine.
De broodjes beleggen met de slablaadjes. Hierop de surimisticks verdelen en daarop de avocadosalsa.