Ik maak dit vaak als ik een restje kip over heb, dat ik dan in dunne reepjes snij. Persoonlijk vind ik dat lekkerder dan dikke stukken kip.
Ook bacon vind ik zelf lekkerder er bij wat de smaak betreft.
Recept
« Terug naar recepten
Broodje kip met asperges
PT10M
Broodje kip met asperges
Een heerlijk broodje kip met asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
variatie op een recept uit mijn kookmap
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje kip met asperges te bereiden
De asperges afgieten, goed uit laten lekken en droogdeppen met keukenpapier, ze mogen niet nat zijn.
De kip in reepjes snijden.
Ham of bacon of ontbijtspek kun je zo laten, maar het lekkerst is als je het droog roostert in de pan en dan verkruimelt.
In een kopje de halvanaise en mosterd mengen.
In een kopje de olie doen en hierboven het knoflookteentje uitpersen en goed mengen.
De broodjes opensnijden en met het kwastje de binnenkanten met de knoflookolie besmeren.
In elk onderst deel van het broodje 3 asperges leggen en hierover een beetje mayo-mosterdmengsel.
Nu de kipreepjes erover verdelen en plakjes tomaat.
Garneer dan met spinazie of slablaadjes naar keuze en als laatste verdeel je de verkruimelde ham/bacon/ontbijtspek erover en de sesamzaadjes.
Bovenste deel van het broodje erop en smakelijk.
De kip in reepjes snijden.
Ham of bacon of ontbijtspek kun je zo laten, maar het lekkerst is als je het droog roostert in de pan en dan verkruimelt.
In een kopje de halvanaise en mosterd mengen.
In een kopje de olie doen en hierboven het knoflookteentje uitpersen en goed mengen.
De broodjes opensnijden en met het kwastje de binnenkanten met de knoflookolie besmeren.
In elk onderst deel van het broodje 3 asperges leggen en hierover een beetje mayo-mosterdmengsel.
Nu de kipreepjes erover verdelen en plakjes tomaat.
Garneer dan met spinazie of slablaadjes naar keuze en als laatste verdeel je de verkruimelde ham/bacon/ontbijtspek erover en de sesamzaadjes.
Bovenste deel van het broodje erop en smakelijk.