KookJij

Broodje kip met asperges

Een heerlijk broodje kip met asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: variatie op een recept uit mijn kookmap
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodje kip met asperges te bereiden

De asperges afgieten, goed uit laten lekken en droogdeppen met keukenpapier, ze mogen niet nat zijn.
De kip in reepjes snijden.
Ham of bacon of ontbijtspek kun je zo laten, maar het lekkerst is als je het droog roostert in de pan en dan verkruimelt.
In een kopje de halvanaise en mosterd mengen.
In een kopje de olie doen en hierboven het knoflookteentje uitpersen en goed mengen.
De broodjes opensnijden en met het kwastje de binnenkanten met de knoflookolie besmeren.
In elk onderst deel van het broodje 3 asperges leggen en hierover een beetje mayo-mosterdmengsel.
Nu de kipreepjes erover verdelen en plakjes tomaat.
Garneer dan met spinazie of slablaadjes naar keuze en als laatste verdeel je de verkruimelde ham/bacon/ontbijtspek erover en de sesamzaadjes.
Bovenste deel van het broodje erop en smakelijk.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik maak dit vaak als ik een restje kip over heb, dat ik dan in dunne reepjes snij. Persoonlijk vind ik dat lekkerder dan dikke stukken kip.
Ook bacon vind ik zelf lekkerder er bij wat de smaak betreft.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst