In Amerika zo'n broodje bij het ontbijt gehad.
Wij eten ze wel liever als lunchhapje.
Probeer de broodjes warm te serveren.
Recept
« Terug naar recepten
Broodje Mediterraans met ei en feta
PT20M
Broodje Mediterraans met ei en feta
Een heerlijk broodje mediterraans met ei en feta recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
American Breakfast
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje Mediterraans met ei en feta te bereiden
Oven op 180 a 190 gr C
Snijd de broodjes overdwars doormidden en besmeer de binnenkanten met de 2 el olijfolie.
Leg bakpapier op een rooster in de oven (of op een bakplaat) en rooster de broodhelften ong. 5 minuten of tot ze krokant en lichtbruin zijn.
Ondertussen de extra olijfolie in de koekenpan verhitten en de rozemarijn zachtjes fruiten.
Breek één voor éen de eieren in de pan (dooiers heel laten) en even bakken tot het eiwit wat gestold is, maar de dooiers nog zacht zijn.
De dooiers dan met een vork of spatel kapotmaken, de eieren direct omdraaien en de andere kant snel bakken. De pan van het vuur halen.
Leg op elk bord het onderste deel van een broodje.
Bedek dit met spinazie of rucola of ijsbergsla.
Leg hierop 2 plakken tomaat, dan een ei en dan fetakaas.
Bestrooi met zout en peper en leg het bovenste deel van het broodje er schuin bovenop.
Snijd de broodjes overdwars doormidden en besmeer de binnenkanten met de 2 el olijfolie.
Leg bakpapier op een rooster in de oven (of op een bakplaat) en rooster de broodhelften ong. 5 minuten of tot ze krokant en lichtbruin zijn.
Ondertussen de extra olijfolie in de koekenpan verhitten en de rozemarijn zachtjes fruiten.
Breek één voor éen de eieren in de pan (dooiers heel laten) en even bakken tot het eiwit wat gestold is, maar de dooiers nog zacht zijn.
De dooiers dan met een vork of spatel kapotmaken, de eieren direct omdraaien en de andere kant snel bakken. De pan van het vuur halen.
Leg op elk bord het onderste deel van een broodje.
Bedek dit met spinazie of rucola of ijsbergsla.
Leg hierop 2 plakken tomaat, dan een ei en dan fetakaas.
Bestrooi met zout en peper en leg het bovenste deel van het broodje er schuin bovenop.
fabita zegt: