Bijzonder lekker gerecht!
Kan zowel voor de lunch als een gemakkelijk tussendoortje !
Recept
« Terug naar recepten
Broodje shoarma
PT20M
Broodje shoarma
Een heerlijk broodje shoarma recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jose aarns
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje shoarma te bereiden
Kipfilet in blokjes of reepjes snijden en bestrooien met shoarma kruiden,1 rodepaprika in kleine stukjes en de ui fijn hakken, dit eronder mengen en ong. 10 min. laten staan.
In de tussen tijd de saus maken van de fijn gesneden ui, de ketjap, tomatenpuree en het fijngesneden pepertje, even koken en af laten koelen! Dan de kipfilet met de ui en paprika en de shoarma kruiden, (alles gemengd) op hoog vuur bakken tot de kip goed gaar is!
De rauwkost presenteren in mooie schaaltjes, zodat men naar keuze het broodje kan beleggen, de gebakken kipreepjes (blokjes) serveren en de saus.
Eet smakelijk!
In de tussen tijd de saus maken van de fijn gesneden ui, de ketjap, tomatenpuree en het fijngesneden pepertje, even koken en af laten koelen! Dan de kipfilet met de ui en paprika en de shoarma kruiden, (alles gemengd) op hoog vuur bakken tot de kip goed gaar is!
De rauwkost presenteren in mooie schaaltjes, zodat men naar keuze het broodje kan beleggen, de gebakken kipreepjes (blokjes) serveren en de saus.
Eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (jose aarns)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marry1 zegt:
Zou jij voor mij de hoeveelheden,en welke kruiden,willen bekendmaken.
Het lijkt mij heel lekker.
GR.van Marry.
Jordy zegt:
Maar griekse yoghurt met verse tuinkruiden en een stevige teen knoflook zit toch ook niet echt hoog in de calorieen ? Smaakt heerlijk...
Jordy zegt:
1 theelepel oregano
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel tijm
1 theelepel gedroogde Basilicum
1 teen knoflook (let op als je de saus bewaart, rauwe knoflook wordt steeds sterker van smaak)
Knoflook persen, kruiden fijnhakken en mengen door de yoghurt. Daarna flink met de pepermolen eroverheen en eet smakelijk...
Ik gebruik ook regelmatig een deel yofresh of mayo om het iets minder zurig te maken
En als je van pit houd kun je er ook nog een rood pepertje en eventueel een lenteui of sjalotje (erg fijn snijden) door heen mengen. Smaakt heerlijk als saus of als dressing….