Recept
« Terug naar recepten
Broodquiche Lorraine
PT20M
Broodquiche Lorraine
Een heerlijk broodquiche lorraine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Broodquiche Lorraine te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in flinterdunne halve ringen. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en schep de uien erdoor. Voeg 2 eetlepels water en zout en peper naar smaak toe en smoor de uien 10 minuten zachtjes gaar.
3. Verkruimel de sneetjes brood (met korst!) in de keukenmachine en meng de peterselie en de rest van de olie erdoor. Verdeel het broodkruim over de bodem en tegen de zijwand van de ingevette quichevorm en druk het mengsel goed aan, zodat een stevige bodem onstaat.
4. Klop de eieren los met de room en roer de kaas erdoor. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
5. Verdeel de helft van de plakjes ham en het uimengsel de taartbodem en schenk de helft van het eimengsel erover. Verdeel dan de rest van de plakjes ham en het uimengsel erover en schenk de rest van het eimengsel erbij.
6. Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de quiche in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
7. Lekker met een frisse groene salade.
2. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in flinterdunne halve ringen. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en schep de uien erdoor. Voeg 2 eetlepels water en zout en peper naar smaak toe en smoor de uien 10 minuten zachtjes gaar.
3. Verkruimel de sneetjes brood (met korst!) in de keukenmachine en meng de peterselie en de rest van de olie erdoor. Verdeel het broodkruim over de bodem en tegen de zijwand van de ingevette quichevorm en druk het mengsel goed aan, zodat een stevige bodem onstaat.
4. Klop de eieren los met de room en roer de kaas erdoor. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
5. Verdeel de helft van de plakjes ham en het uimengsel de taartbodem en schenk de helft van het eimengsel erover. Verdeel dan de rest van de plakjes ham en het uimengsel erover en schenk de rest van het eimengsel erbij.
6. Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de quiche in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
7. Lekker met een frisse groene salade.