Recept
« Terug naar recepten
Brownie-cupcake met pindakaascreme
PT25M
Brownie-cupcake met pindakaascreme
Een heerlijk brownie-cupcake met pindakaascreme recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
24 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cupcakes elke dag feest - Alisa Morov
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brownie-cupcake met pindakaascreme te bereiden
Cupcakes:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng in een kom de cacao met het kokende water tot de cacao is opgelost.
Zet weg.
Klop in de kom de eieren met een kwart van het cacaomengsel en de vanille-essence en chocolade-essence.
Doe de andere droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine en klop met de hand met een garde.
Klop er dan met de machine op lage snelheid de boter met het overgebleven cacaomengsel door tot alles net gemengd is.
verhoog de snelheid iets en klop het mengsel nog 1-2 minuten.
Schraap de wand van de kom schoon.
Voeg het ei-cacaomengsel in twee porties toe, waarbij je telkens 30 seconden laat draaien.
Schraap de wand van de kom schoon.
Vul de cupcakevormpjes voor twee derde met het beslag.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven, of tot een ingestoken satestokje er schoon uitkomt.
De cupcakes rijzen tijdens het bakken en zakken iets in tijdens het afkoelen.
Laat de cupcakes volledig afkoelen.
Pindakaascreme:
Laat de pindakaas en boter op kamertemperatuur komen.
Klop ze dan met een electrische handmixer oplage snelheid.
Voeg al kloppend geleidelijk de peodersuiker toe.
Je kunt dit glazuur meteen gebruiken of het tot 3 dagen in een luchtdicht afgesloten bak op kamertemperatuur bewaren.
Garneren:
Doe de creme in een spuitzak zonder mondstuk.
Knip gewoon de punt eraf, zodat de opening ongeveer 2 cm groot is en spuit over de cupcakes.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng in een kom de cacao met het kokende water tot de cacao is opgelost.
Zet weg.
Klop in de kom de eieren met een kwart van het cacaomengsel en de vanille-essence en chocolade-essence.
Doe de andere droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine en klop met de hand met een garde.
Klop er dan met de machine op lage snelheid de boter met het overgebleven cacaomengsel door tot alles net gemengd is.
verhoog de snelheid iets en klop het mengsel nog 1-2 minuten.
Schraap de wand van de kom schoon.
Voeg het ei-cacaomengsel in twee porties toe, waarbij je telkens 30 seconden laat draaien.
Schraap de wand van de kom schoon.
Vul de cupcakevormpjes voor twee derde met het beslag.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven, of tot een ingestoken satestokje er schoon uitkomt.
De cupcakes rijzen tijdens het bakken en zakken iets in tijdens het afkoelen.
Laat de cupcakes volledig afkoelen.
Pindakaascreme:
Laat de pindakaas en boter op kamertemperatuur komen.
Klop ze dan met een electrische handmixer oplage snelheid.
Voeg al kloppend geleidelijk de peodersuiker toe.
Je kunt dit glazuur meteen gebruiken of het tot 3 dagen in een luchtdicht afgesloten bak op kamertemperatuur bewaren.
Garneren:
Doe de creme in een spuitzak zonder mondstuk.
Knip gewoon de punt eraf, zodat de opening ongeveer 2 cm groot is en spuit over de cupcakes.