KookJij

Brownies met Sinaasappelaroma

Een heerlijk brownies met sinaasappelaroma recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brownies met Sinaasappelaroma te bereiden

10).Laat 200 gram chocolade smelten met de boter in een magnetron in een grote kom en roer dat goed door elkaar met een klopper.
2).Terzelfder tijd kun je de andere 200 gram chocolade fijn hakken en apart weg zetten.
3).Uit de magnetron met een klopper achtereenvolgens de sinaasappelrasp, sap en concentraat door het mengsel kloppen. Dan stuk voor stuk de eieren er door kloppen en dan de bloem met bakpoeder (gezeefd) en tenslotte de fijngehakte chocolade en de optionele grof gehakte vers geroosterde pistache nootjes.
4).De inhoud van de kom in het ingevette bakblik gieten op een laagje ingevette alu-folie (denk aan de overhangende randen)
5).Schuif in de oven en kijk na 30 minuten hoe een ingestoken breinaald er uit komt:
*nat met deeg->terug in de oven
*nat, verder schoon->OK
*droog, schoon->Te ver, dus te droog!

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Snijd nadat de taart is afgekoeld er 4-kante stukjes van en geef er bv een dotje room bij met of zonder bv. een frambozenjam, of aardbeiengelei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst