Recept
« Terug naar recepten
Bruchetta met vis
PT20M
Bruchetta met vis
Een heerlijk bruchetta met vis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruchetta met vis te bereiden
Snijd van het stokbrood zoveel plakken af als je in de oven tegelijkertijd kunt bakken. Leg deze allemaal op de bakplaat. Meng de olijfolie met de peperpuree en bestrijk hiermee het stokbrood aan een kant. In een voorverwarmde oven van 225°C gedurende 10 minuten bakken. Na het bakken even laten afkoelen.
Beleg de bruchetta’s met mosselen, garnaal en zalmfilet.
De bruschetta mosselen meng je de mosselen met een dressing. Deze dressing maak je in de volgende verhouding: een el olijfolie, 1 tl citroensap, ½ tl mosterd, 1 tl honing en ½ tl dille.
De bruchetta’s met garnaal garneer je met een cocktailsaus. Deze cocktailsaus maak je in de volgende verhouding: 1 el lobbig geslagen room, 1 el ketchup, 1 el witte wijn, ½ tl paprikapoeder.
De bruchetta’s zalm worden belegd met gerookte zalm en daarop plaats je een toef mierikswortelroom. Deze room maak je in de volgende verhouding:
1 el zure room, ½ tl mierikswortelpuree, 1 tl dille.
In dressing en saus zout gebruiken naar smaak.
Beleg de bruchetta’s met mosselen, garnaal en zalmfilet.
De bruschetta mosselen meng je de mosselen met een dressing. Deze dressing maak je in de volgende verhouding: een el olijfolie, 1 tl citroensap, ½ tl mosterd, 1 tl honing en ½ tl dille.
De bruchetta’s met garnaal garneer je met een cocktailsaus. Deze cocktailsaus maak je in de volgende verhouding: 1 el lobbig geslagen room, 1 el ketchup, 1 el witte wijn, ½ tl paprikapoeder.
De bruchetta’s zalm worden belegd met gerookte zalm en daarop plaats je een toef mierikswortelroom. Deze room maak je in de volgende verhouding:
1 el zure room, ½ tl mierikswortelpuree, 1 tl dille.
In dressing en saus zout gebruiken naar smaak.