Recept
« Terug naar recepten
Brugge boter koekjes met abrikozen
PT60M
Brugge boter koekjes met abrikozen
Een heerlijk brugge boter koekjes met abrikozen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Belgomilkboter.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brugge boter koekjes met abrikozen te bereiden
Doe de bloem in een grote kom en voeg hierbij de suiker, een snuifje zout, de losgeklopte eieren en de in stukjes gesneden boter. Kneed alles goed tot een glad deeg.
Laat het deeg 30 min. Rusten op een koele plaats daarna herkneden.
Dan rol je bolletjes van + 3 cm diameter en duw er een putje in.
Klop het eiwit los en smeer met een borstel de bolletjes in.
Meng de abrikozenconfituur met de likeur en doe het mengsel in de putjes die je in het deeg gemaakt hebt.
Strooi ten slotte de gemalen amandelen over het geheel en bak gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
Laat het deeg 30 min. Rusten op een koele plaats daarna herkneden.
Dan rol je bolletjes van + 3 cm diameter en duw er een putje in.
Klop het eiwit los en smeer met een borstel de bolletjes in.
Meng de abrikozenconfituur met de likeur en doe het mengsel in de putjes die je in het deeg gemaakt hebt.
Strooi ten slotte de gemalen amandelen over het geheel en bak gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
tvanschalkwijk zegt:
fijnproever zegt: