KookJij

Brugge boter koekjes met abrikozen

Een heerlijk brugge boter koekjes met abrikozen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Belgomilkboter.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brugge boter koekjes met abrikozen te bereiden

Doe de bloem in een grote kom en voeg hierbij de suiker, een snuifje zout, de losgeklopte eieren en de in stukjes gesneden boter. Kneed alles goed tot een glad deeg.
Laat het deeg 30 min. Rusten op een koele plaats daarna herkneden.
Dan rol je bolletjes van + 3 cm diameter en duw er een putje in.
Klop het eiwit los en smeer met een borstel de bolletjes in.
Meng de abrikozenconfituur met de likeur en doe het mengsel in de putjes die je in het deeg gemaakt hebt.
Strooi ten slotte de gemalen amandelen over het geheel en bak gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Dank je, is best mogelijk. De volgende keer wat langer kneden;)
tvanschalkwijk

tvanschalkwijk zegt:
Heb ze gemaakt en ze waren heerlijk. Had denk ik alleen het deeg meer moeten kneden. Dat was wat droog en korrelig.
fijnproever

fijnproever zegt:
Laat ze je alvast smaken;)
tvanschalkwijk

tvanschalkwijk zegt:
Mmmm, ga ik maken.. lijkt me erg lekker.