Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonen met rijst
PT25M
Bruine bonen met rijst
Een heerlijk bruine bonen met rijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonen met rijst te bereiden
Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui. Bak de spekreepjes 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, 200 ml warm water, het bouillontablet, de kruidnagels, het laurierblad en de nootmuskaat toe en breng aan de kook. Stoof het geheel 15 minuten op laag vuur, met de deksel schuin op de pan. Voeg eventueel een beetje extra water toe als er te veel vocht verdampt. Kook in de tussentijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de bruine bonen en peper naar smaak toe aan het tomatenmengsel en laat de bonen nog 5 minuten meestoven. Schep de rijst in 4 diepe borden en verdeel het bonen-tomatenmengsel erover.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kim zegt:
Ik Ga vanavond het recept proberen het ziet er lekker uit.!!:)
ik laat het nog weten hoe het smaakte.!! groetjes kim
ayse zegt:
Bedankt het is gelukt ik heb meteen paar op favorieten gezet:)
Dit gerecht ga ik morgen maken,ik vervang de spekjes voor rundvlees.;):)
;):D
frits zegt: