Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonen met rijst (BBenR)
PT30M
Bruine bonen met rijst (BBenR)
Een heerlijk bruine bonen met rijst (bbenr) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Haagse Begtje
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonen met rijst (BBenR) te bereiden
Snij de kipfilet in grove stukken en bak deze gaar in een braadpan. Haal de filet uit de pan en pluis deze uit tot kleinen stukjes.
Fruit in de overgebleven boter de ui en de knoflook. Bak de kipfilet 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, 100 ml warm water, het bouillontablet, de kruidnagels, het laurierblad en de nootmuskaat toe en breng aan de kook. Stoof het geheel 15 minuten op laag vuur, met de deksel schuin op de pan. Voeg eventueel een beetje extra water toe als er te veel vocht verdampt.
Kook in de tussentijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de bruine bonen, de selderij en peper naar smaak toe aan het tomatenmengsel en laat de bonen nog 5 minuten meestoven.
Schep de rijst in 4 diepe borden en verdeel het bonen-tomatenmengsel erover.
Maak het nog lekkerder met wat echte Surinaamse sambal.
Fruit in de overgebleven boter de ui en de knoflook. Bak de kipfilet 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, 100 ml warm water, het bouillontablet, de kruidnagels, het laurierblad en de nootmuskaat toe en breng aan de kook. Stoof het geheel 15 minuten op laag vuur, met de deksel schuin op de pan. Voeg eventueel een beetje extra water toe als er te veel vocht verdampt.
Kook in de tussentijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de bruine bonen, de selderij en peper naar smaak toe aan het tomatenmengsel en laat de bonen nog 5 minuten meestoven.
Schep de rijst in 4 diepe borden en verdeel het bonen-tomatenmengsel erover.
Maak het nog lekkerder met wat echte Surinaamse sambal.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Eva zegt:
willem2 zegt:
John van Gent. zegt: