Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonensoep a la Reinaerde
PT90M
Bruine bonensoep a la Reinaerde
Een heerlijk bruine bonensoep a la reinaerde recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Bruine bonensoep a la Reinaerde te bereiden
Laat de bonen gedurende een nachtje weken in de aangegeven hoeveelheid water. Breng het daarna aan de kook. Afhankelijk van de aangegeven kooktijd ongeveer een uur onder regelmatig roeren op matig vuur koken. Vervolgens na een half uur de winterpeen. De bonen enigszins proberen fijn te stampen. Een staafmixer kan ook uitkomst bieden. Weer 10 minuten later de ui, rookworst, spekjes, tomatenpuree en laurierblad en pas dan de laatste 10 minuten 4 bouillonblokjes (absoluut geen zout gebruiken) en overige kruiden toevoegen. Eventueel met wat peper op smaak brengen. Pas op met de hoeveelheid knoflook, dat niet de smaak gaat overheersen. Er zijn nl. kleine, grote en lange tenen ! Een dag later is de soep nog lekkerder.
Mijn kookverhaal (Jake Vos)
Empirisch verbeterd.