KookJij

Bruine bonensoep met Indische kruiden

Een heerlijk bruine bonensoep met indische kruiden recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bruine bonensoep met Indische kruiden te bereiden

VOORBEREIDING (20 minuten)
1. Doe de specerijen in de bouillon en laat een kwartier trekken. Verwijder na afloop de specerijen uit de bouillon
2. Was en snijd de groenten:
- prei in plakjes
- ui en knoflook snipperen
- aardappelen in blokjes
- bladselderij snipperen
- tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden; je hoeft de pitten niet te verwijderen, deze zijn lekker in de soep; wel de steelaanhechting verwijderen
3. Pureer 2/3 van de bruine bonen met een staafmixer en hou de rest apart.

BEREIDING (20 minuten)
1. Bak eerst de ui 1 minuut aan in olijfolie.
2. Voeg de prei toe en laat 1 minuut meebakken.
3. Voeg knoflook en aardappel toe en laat nog 1 minuut meebakken
4. Voeg de bouillon toe, breng deze aan de kook en laat deze 5 minuten koken
5. Voeg tomaten, de bruine bonen en 2 eetlepels ketjap toe en verhit de soep nog 1 keer tot het kookpunt. Voeg zout naar smaak toe.
6. Roer de selderie er door, haal de soep van het vuur af en laat deze nog 10 minuten door garen met gesloten deksel. Serveer direct.

Mijn kookverhaal (Koken met Dorus)

Pittige bruine bonensoep die eenvoudig te bereiden is.
De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Philip Verkooij

Philip Verkooij zegt:
Dit recept is makkelijk te maken, en ziet er smakelijk uit..
slaatje

slaatje zegt:
Een heerlijk recept lijk me, ook de bereiding is duidelijk maar het allerleukste vind ik de kat/poes ik ben gek op katten/poezen. Groetjes Gerda :p:p:p
kokenmetdorus

kokenmetdorus zegt:
Dit recept is inderdaad vegetarisch. Ik kan me voorstellen dat het met rundvlees ook lekker is.
Martha

Martha zegt:
Vraagje; komt hier geen vlees in?
Ik maak hem altijd met rundvlees wat ik eerst heb aangebraden.
Groetjes Martha.:?