Pittige bruine bonensoep die eenvoudig te bereiden is.
De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video.
Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonensoep met Indische kruiden
PT40M
Bruine bonensoep met Indische kruiden
Een heerlijk bruine bonensoep met indische kruiden recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Koken met Dorus
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonensoep met Indische kruiden te bereiden
VOORBEREIDING (20 minuten)
1. Doe de specerijen in de bouillon en laat een kwartier trekken. Verwijder na afloop de specerijen uit de bouillon
2. Was en snijd de groenten:
- prei in plakjes
- ui en knoflook snipperen
- aardappelen in blokjes
- bladselderij snipperen
- tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden; je hoeft de pitten niet te verwijderen, deze zijn lekker in de soep; wel de steelaanhechting verwijderen
3. Pureer 2/3 van de bruine bonen met een staafmixer en hou de rest apart.
BEREIDING (20 minuten)
1. Bak eerst de ui 1 minuut aan in olijfolie.
2. Voeg de prei toe en laat 1 minuut meebakken.
3. Voeg knoflook en aardappel toe en laat nog 1 minuut meebakken
4. Voeg de bouillon toe, breng deze aan de kook en laat deze 5 minuten koken
5. Voeg tomaten, de bruine bonen en 2 eetlepels ketjap toe en verhit de soep nog 1 keer tot het kookpunt. Voeg zout naar smaak toe.
6. Roer de selderie er door, haal de soep van het vuur af en laat deze nog 10 minuten door garen met gesloten deksel. Serveer direct.
1. Doe de specerijen in de bouillon en laat een kwartier trekken. Verwijder na afloop de specerijen uit de bouillon
2. Was en snijd de groenten:
- prei in plakjes
- ui en knoflook snipperen
- aardappelen in blokjes
- bladselderij snipperen
- tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden; je hoeft de pitten niet te verwijderen, deze zijn lekker in de soep; wel de steelaanhechting verwijderen
3. Pureer 2/3 van de bruine bonen met een staafmixer en hou de rest apart.
BEREIDING (20 minuten)
1. Bak eerst de ui 1 minuut aan in olijfolie.
2. Voeg de prei toe en laat 1 minuut meebakken.
3. Voeg knoflook en aardappel toe en laat nog 1 minuut meebakken
4. Voeg de bouillon toe, breng deze aan de kook en laat deze 5 minuten koken
5. Voeg tomaten, de bruine bonen en 2 eetlepels ketjap toe en verhit de soep nog 1 keer tot het kookpunt. Voeg zout naar smaak toe.
6. Roer de selderie er door, haal de soep van het vuur af en laat deze nog 10 minuten door garen met gesloten deksel. Serveer direct.
Mijn kookverhaal (Koken met Dorus)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
kokenmetdorus zegt:
Philip Verkooij zegt: