Mijn vriend zei een soort van toevallig dat bruinebonen soep zo lekker was. Nou lust ik echt wel bruine bonen maar het hele idee stond me niet aan..... poosje gegoogeld en het een en ander bij elkaar gemikt en dit was het resultaat. Persoonlijk gooi ik er nog een spaans pepertje tegenaan.....
Lekker moet een vers afgebakken bruin stokbrood. Uit de vriezer in de slowcooker.... als je thuis komt aanvallen!
Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonensoep
PT180M
Bruine bonensoep
Ehm.... lekkerder dan verwacht....
Recept van:
Esther Ruijgrok
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonensoep te bereiden
- Was de bruine bonen en laat ze een nacht weken. De bonen volgende dag uit laten lekken en opzetten met 3 liter water, het blikje tomatenstukjes, tomatenpuree, karbonades en spek. Na een uur het vlees eruit halen en de rest nog 1,5 uur laten staan. Houdt de bruine bonen dan even in de gaten, ze moeten een btj kapot gaan dan is het goed. Als ze kapot gaan, de soep pureren.
- Ondertussen de groentes snijden, paprika's in reepjes, ui in reepjes, prei in reepjes, aardappels raspen, winterpeen raspen, knolserderij raspen. Het vlees uit de soep "uit elkaar trekken", zodat je draadjes overhoudt. De spek het mooie vlees uit elkaar trekken.
- Bouillon blokjes toevoegen, groenten toevoegen, vlees toevoegen. 1 uur laten staan. 20 minuten voor het uur afgelopen is de rookworsten laten wellen. De rookworsten eruit, in stukjes snijden en terug in de soep.
- Laat het potje/blikje bruine bonen uitlekken en voeg toe. Peper en zout naar smaak.