De kalfsfond brengen we over in een plastic container voor het maken van ijsblokjes en dat gaat dan weer de freezer in.
Niet langer dan 6-8 mnd bewaren!
Recept
« Terug naar recepten
Bruine kalfsfond
PT600M
Bruine kalfsfond
Een heerlijk bruine kalfsfond recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
600 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine kalfsfond te bereiden
1).Zet de kalfsbeenderen en kalfsschenkels op een braadslede gedurende 30 minuten in de oven,haal ze er dan uit en zet de oven op 180 graden Celsius.
2).Smeer de kalfsbotten in met het tomatenconcentraat en zet ze dan met de schenkels,uien en knoflook terug in de oven voor 30 minuten.
3).Zet een pan op met 5 liter koud water en leg daarin de botten,schenkels,uien en knoflook en breng dat aan de kook.
4).Ondertussen de braadsleden met een 1/2 fles witte wijn schoonschrapen en dat toevoegen aan de pan met de botten.
5).VAAK AFSCHUIMEN!!!
6).Zodra het kookt alle andere ingredienten toevoegen aan de pan en opnieuw aan de kook brengen en vaak blijven afschuimen.
7).Zodra het kookt het vuur laag zetten en de inhoud van de pan aan de kook houden en laten trekken,gedurende 6 uren (zo nu en dan afschuimen).Die 6 uren laten trekken is wel het minimum,beter is 8 uren.Pas na langdurig op kook-temeperatuur houden komen nl de geleerstoffen vrij,die we in de fond willen hebben.
8).De inhoud van de pan zeven door een doek op een zeef.
9).Het gezeefde vocht weer op het vuur zetten en langzaam laten inkoken tot er nog hooguit 2 liter over is gebleven.Dit is dan de bruine kalfsfond.
2).Smeer de kalfsbotten in met het tomatenconcentraat en zet ze dan met de schenkels,uien en knoflook terug in de oven voor 30 minuten.
3).Zet een pan op met 5 liter koud water en leg daarin de botten,schenkels,uien en knoflook en breng dat aan de kook.
4).Ondertussen de braadsleden met een 1/2 fles witte wijn schoonschrapen en dat toevoegen aan de pan met de botten.
5).VAAK AFSCHUIMEN!!!
6).Zodra het kookt alle andere ingredienten toevoegen aan de pan en opnieuw aan de kook brengen en vaak blijven afschuimen.
7).Zodra het kookt het vuur laag zetten en de inhoud van de pan aan de kook houden en laten trekken,gedurende 6 uren (zo nu en dan afschuimen).Die 6 uren laten trekken is wel het minimum,beter is 8 uren.Pas na langdurig op kook-temeperatuur houden komen nl de geleerstoffen vrij,die we in de fond willen hebben.
8).De inhoud van de pan zeven door een doek op een zeef.
9).Het gezeefde vocht weer op het vuur zetten en langzaam laten inkoken tot er nog hooguit 2 liter over is gebleven.Dit is dan de bruine kalfsfond.