KookJij

Brusselse spruitjessoep

Een heerlijk brusselse spruitjessoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: streekrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brusselse spruitjessoep te bereiden

De boter in een pan laten smelten, de tarwebloem al draaiend toevoegen en nog 1 minuut lang doordraaien. -Niet laten bruin worden. -De onvette bouillon toevoegen en steeds blijven mengen om aan het koken te brengen. --De vlam verlagen en 15 minuten lang laten doorkoken. -Af en toe eens nazien dat de smaak van de bloem verdwijnt. -In een andere pan, water aan de kook brengen, zout erin en er de spruitjes laten gaar koken, zonder deksel, wat ongeveer 8 et 10 minuten vergt. -Uit het kookwater nemen en in koud water afkoelen. -12 stuks opzij leggen voor de garnituur,
Bereidingswijze: -de rest in met 50 cl van het bouillon mixen, daarna met de rest vermengen. -Kruiden met peper, kruidnoot en en weinig zout. -Het spek met de boter in een grote pan braden. -Als het spek krokant is, de 12 spruitjes toevoegen, deze even opwarmen en de kruiding met kruidnoot verbeteren. -De spruitjes uit de pan nemen, het overtollige vet even laten uitlekken.
Serveertips: -Elke portie soep met 2 spruitjes en wat spek in het bord opdienen. -Indien gewenst, wat zout toevoegen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst