Recept
« Terug naar recepten
Buideltje met garnalen en coquilles Saint Jacques
PT60M
Buideltje met garnalen en coquilles Saint Jacques
Een heerlijk buideltje met garnalen en coquilles saint jacques recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 of 10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Buideltje met garnalen en coquilles Saint Jacques te bereiden
Buideltje:
• Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en snijd ze in blokjes. Snijd ook de coquilles in kleine blokjes.
• Snipper de sjalotten en snijd de wortel julienne.
• Fruit de sjalotjes even aan en ook de wortel en meng ze samen.
• Hak de dille fijn.
Garnering:
• Steek met een bolletjessteker bolletjes uit de wortel en de courgette. Blancheer ze in water met zout. Laat ze afkoelen en zet weg voor later.
Saus:
• Kook de wijn met de saffraan voor de helft in. Voeg de visfond toe en laat dit weer tot de helft inkoken.
• Voeg de room culinair toe en laat dit inkoken tot sausdikte. Breng de saus met zout, peper en citroensap op smaak.
Buideltje:
• Verwarm de oven voor op 180°C.
• Klop het eiwit los.
• Week de rijstvellen in ruim water
• Wacht tot de vellen soepel genoeg zijn om te verwerken (circa 4 minuten).
• Leg als eerste wat wortel erop, vervolgens de Coquilles Saint Jacques, garnalen en dille.
• Vouw de vellen dicht als een buideltje en bestrijk ze met eiwit.
• Laat ze circa 10 minuten in de oven bakken.
• Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en snijd ze in blokjes. Snijd ook de coquilles in kleine blokjes.
• Snipper de sjalotten en snijd de wortel julienne.
• Fruit de sjalotjes even aan en ook de wortel en meng ze samen.
• Hak de dille fijn.
Garnering:
• Steek met een bolletjessteker bolletjes uit de wortel en de courgette. Blancheer ze in water met zout. Laat ze afkoelen en zet weg voor later.
Saus:
• Kook de wijn met de saffraan voor de helft in. Voeg de visfond toe en laat dit weer tot de helft inkoken.
• Voeg de room culinair toe en laat dit inkoken tot sausdikte. Breng de saus met zout, peper en citroensap op smaak.
Buideltje:
• Verwarm de oven voor op 180°C.
• Klop het eiwit los.
• Week de rijstvellen in ruim water
• Wacht tot de vellen soepel genoeg zijn om te verwerken (circa 4 minuten).
• Leg als eerste wat wortel erop, vervolgens de Coquilles Saint Jacques, garnalen en dille.
• Vouw de vellen dicht als een buideltje en bestrijk ze met eiwit.
• Laat ze circa 10 minuten in de oven bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne zegt:
Ik verheug me er op en ga het snel maken.
Bedankt, Bert.
derbyke zegt:
Dank je voor het compliment ik zou zeggen we gaan er samen nog veel posten hé ;)Groetjes van ons 3 :);):p
bertal zegt:
Bedankt voor je leuke reactie.
Maar heel eerlijk jouw recepten mogen er ook zijn, en zijn ook vaak één tien , of misschien nog wel meer waard.
Afgelopen vrijdag met onze kookclub weer gekookt.
Heb de foto's er nog niet bijgezet, zal dit zo spoedig mogelijk doen.Zal het menu bij de
kookclub zetten
:);).m.v.g. Bert
derbyke zegt:
bertal zegt:
graag gedaan.:);)
m.v.g. Bert