Recept
« Terug naar recepten
Buideltje van asperges
PT40M
Buideltje van asperges
Een heerlijk buideltje van asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Buideltje van asperges te bereiden
Kook de geschilde aserges beetgaar, in dunne plakjes snijden en mengen met de ham in reepjes, fijngesneden kervel en bieslook, créme fraiche.
Breng op smaak met zout, peper en kerrieloeder.
Leg een plakjes filodeeg can ca 6x6 op een groter plakje van 12x12 cm.
Mengsel in midden van deeg leggen en deeg als buideltje dichtknijpen.
Buideltje met sprietje bieslook (of rolladetouw, is makkelijk, wel verwijderen na bakken!) dichtbinden.
Buideltjes insmeren met wat losgeklopte eierdooier en in midden van oven(190 graden C.- voorverwarmen!)
in ca 15 min. krokant bakken.
Op klein bordje presenteren, bestrooid met wat gehakte peterselie.
Breng op smaak met zout, peper en kerrieloeder.
Leg een plakjes filodeeg can ca 6x6 op een groter plakje van 12x12 cm.
Mengsel in midden van deeg leggen en deeg als buideltje dichtknijpen.
Buideltje met sprietje bieslook (of rolladetouw, is makkelijk, wel verwijderen na bakken!) dichtbinden.
Buideltjes insmeren met wat losgeklopte eierdooier en in midden van oven(190 graden C.- voorverwarmen!)
in ca 15 min. krokant bakken.
Op klein bordje presenteren, bestrooid met wat gehakte peterselie.