Recept
« Terug naar recepten
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
PT90M
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)
Cacciatore, letterlijk jager in het Italiaans, is een maaltijd die jagers
vroeger aten tijdens hun lange, gure tochten. Nu eten we cacciatore
gewoon omdat het een heerlijk stevig maal is dat perfect is voor koude dagen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jamie's super food voor elke dag/In eigen keuken gemaakt (beetje aangepast) en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver) te bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Hak de pancetta en rozemarijnnaaldjes fijn. Verhit wat olie in de pan, doe hier de pancetta, rozemarijn en laurierblaadjes bij en roer 2 minuten. Voeg dan de plakjes knoflook, ui en prei toe en laat 'onder af en toe roeren' 10 minuten staan.
- Was en snijd ondertussen de pompoen, zoete aardappel en champignons en voeg deze toe aan de stoof.
- Leg de kippendijen in de pan (Verwijder indien nodig eerst het vel). Schenk de wijn erbij, laat even inkoken en voeg dan ook de tomaten toe. Om al het sap uit de blikjes te krijgen vul je ze voor de helft met water, schud je ze heen en weer en voeg je het water met tomatensap toe aan de pan. Voeg ook de olijven toe (je kunt ze eventueel eerst ontpitten).
- Breng het geheel aan de kook en zet de pan dan voor een uur in de oven. De cacciatore dikt in en is klaar wanneer de pompoen en zoete aardappel zacht zijn en de kip gaar is. Proef nog even goed, breng op smaak met peper en zout.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer het gerecht met een vers afgebakken brood zodat je heerlijk in de saus kunt dippen.