Recept
« Terug naar recepten
Caesar's salad met gegrilde tonijn
PT15M
Caesar's salad met gegrilde tonijn
Een heerlijk caesar's salad met gegrilde tonijn recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Vins d'Alsace
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Caesar's salad met gegrilde tonijn te bereiden
- Verwarm de oven voor. Bak de stokbroden goudbruin en knapperig volgens de aanwijzigen op de verpakking.
- Maak de sla schoon door de blaadjes los te halen en te wassen. Maak ze dan goed droog.
- Snijd de sjalotjes in heel dunne ringetjes en hak de knoflook heel fijn.
- Maak de dressing door 4 eetlepels mayonaise te mengen met 3 eetlepels water, 1 theelepel Worcestershiresaus, het rasp en 1 eetlepel sap van de limoen, de knoflook, 2 anjovisfilets fijngehakt en de geraspte kaas. Maak eventueel nog verder op smaak met versgemalen peper en zout.
- Meng de dressing samen met de sjalotjes door de iets kleiner gesneden sla, schep alles goed om.
- Grill de tonijn in een iets met olie ingevette grillpan om en om rosé.
- Verdeel de salade over de borden, schep de gegrilde tonijn erop en bestrooi met nog wat versgemalen peper.
- Snijd de korstjes van het brood, snijd het brood in blokjes en bak ze in wat olie krokant. Strooi de croutons over de salade.
- Snijd het stokbrood in plakjes en serveer bij de salade, desgewenst met kruidenboter.
- Maak de sla schoon door de blaadjes los te halen en te wassen. Maak ze dan goed droog.
- Snijd de sjalotjes in heel dunne ringetjes en hak de knoflook heel fijn.
- Maak de dressing door 4 eetlepels mayonaise te mengen met 3 eetlepels water, 1 theelepel Worcestershiresaus, het rasp en 1 eetlepel sap van de limoen, de knoflook, 2 anjovisfilets fijngehakt en de geraspte kaas. Maak eventueel nog verder op smaak met versgemalen peper en zout.
- Meng de dressing samen met de sjalotjes door de iets kleiner gesneden sla, schep alles goed om.
- Grill de tonijn in een iets met olie ingevette grillpan om en om rosé.
- Verdeel de salade over de borden, schep de gegrilde tonijn erop en bestrooi met nog wat versgemalen peper.
- Snijd de korstjes van het brood, snijd het brood in blokjes en bak ze in wat olie krokant. Strooi de croutons over de salade.
- Snijd het stokbrood in plakjes en serveer bij de salade, desgewenst met kruidenboter.