Recept
« Terug naar recepten
Cake met appelsien en amandel
PT60M
Cake met appelsien en amandel
Een test van cake met appelsien en amandel, goed geslaagd.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cake met appelsien en amandel te bereiden
- Oven voorverwarmen op 170°C.
Boter goed los kloppen met de suiker en vanille suiker tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Zelfrijzend bakmeel gezeefd toevoegen en goed mengen. Appelsienen ontdoen van schil en in fijne ringen snijden. - Neem een beboterde en bebloemde bakvorm ± 26 cm, een deel van het deeg in de bakvorm beleg met schijven appelsien en amandelschilfers verdeel weer een deel van het deeg erover en opnieuw appelsien en amandel eindig met deeg en leg er nog enkele schijven appelsien met amandel er boven op.
Bak 60 min in de voorverwarmde oven, 15 min laten afkoelen in bakvorm, daarna uitstorten op rooster.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: