KookJij

Cake taart met witte en bruine chocolademousse

Een heerlijk cake taart met witte en bruine chocolademousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cake taart met witte en bruine chocolademousse te bereiden

Plaats de cake in de diepvries en serveer hem als een soort ijstaart.
Snijd de cake overlangs in lange plakken van ca. 1 cm dikte. Hak de chocoladerepen in kleine stukjes en smelt deze apart in een pannetje in een heetwaterbad.

Verdeel de halfstijf geklopte slagroom over 2 kommen en meng deze in iedere kom met de gesmolten, gladde chocolade. Roer voorzichtig tot het een gladde massa is.

Bekleed de cakevorm met plastic folie en leg 1 plak op de bodem. Besprenkel deze met de cocktail amaretto en bestrijk met pure chocolade. Leg hier weer een plak cake op en besprenkel deze met de cocktail en bestrijk met witte chocolade mousse. Ga zo door tot het cakeblik helemaal vol is. Strijk de bovenzijde af met chocolademousse. Bewaar de chocolademousse die over is, buiten de koelkast op kamertemperatuur.

Dek de cake af met plastic folie en laat deze 2 uur in de koelkast opstijven. Haal de cake vervolgens uit het blik en leg deze op een schaal. De bovenzijde nog met wat overgebleven chocolademousse bestrijken en bestrooien met amandelschaafsel en poedersuiker.

Snijden met een scherp mes gedompeld in heet water. Garneer de plakken met munt topjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Danna

Danna zegt:
Ik snap de eerste zin niet echt. "plaats de cake in de diepvries en serveer hem als een soort ijstaart."
lieve

lieve zegt:
moet je nu de cake in de diepvries of ijskast