Deze bereidingswijze is typerend voor de Canarische Eilanden.Wil je dit helemaal op z'n Canarische Eilanden presenteren, dan "Gerimpelde/Gekreukelde aardappels" erbij geven. Die doop je dan in de calamaressaus. (recept volgt)
Koud of warm te eten.
De marinade en kooktijd vergt wat tijd, maar het recept is niet moeilijk te maken.
Recept
« Terug naar recepten
Calamares en adobo (gemarineerd)
PT110M
Calamares en adobo (gemarineerd)
Een heerlijk calamares en adobo (gemarineerd) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
110 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
De Spaanse Keuken. Penelope Casas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Calamares en adobo (gemarineerd) te bereiden
1. Knoflook + chilipeper + zout fijnmaken in een vijzel of met de staafmixer.
2. Roer dan paprikapoeder + olie + azijn + oregano + peterselie erdoor. Even wegzetten.
3. De inktvissen in reepjes snijden van 1,5 a 2 cm. Gebruik je ook de tentakels dan deze doormidden snijden.
4. Leg de stukjes inktvis in een pan/casserole en roer het mengsel uit de vijzel erdoor. Dit 45 minuten laten rusten.
5. Daarna de visbouillon erbij schenken en alles aan de kook brengen. Laat op zacht vuur ong. 30 minuten zonder deksel pruttelen tot de inktvis gaar is en het meeste vocht is verdampt. Als de inktvis nog niet gaar is, maar het vocht wel verdampt is, wat water/bouillon erbij schenken.
6. Zout naar smaak toevoegen, deksel op de pan en nog 10 minuten laten staan vóór het serveren.
2. Roer dan paprikapoeder + olie + azijn + oregano + peterselie erdoor. Even wegzetten.
3. De inktvissen in reepjes snijden van 1,5 a 2 cm. Gebruik je ook de tentakels dan deze doormidden snijden.
4. Leg de stukjes inktvis in een pan/casserole en roer het mengsel uit de vijzel erdoor. Dit 45 minuten laten rusten.
5. Daarna de visbouillon erbij schenken en alles aan de kook brengen. Laat op zacht vuur ong. 30 minuten zonder deksel pruttelen tot de inktvis gaar is en het meeste vocht is verdampt. Als de inktvis nog niet gaar is, maar het vocht wel verdampt is, wat water/bouillon erbij schenken.
6. Zout naar smaak toevoegen, deksel op de pan en nog 10 minuten laten staan vóór het serveren.