KookJij

Calamares Fritos, estilo canario (opm)

Een heerlijk calamares fritos, estilo canario (opm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4/6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: De Spaanse Keuken. Penelope Casas.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Calamares Fritos, estilo canario (opm) te bereiden

De inktvis in ringen snijden van 1 a 1,5 cm. Als de tentakels te groot zijn, deze doormidden snijden.
Het vlees bestrooien met wat zout en ong. 10 minuten laten rusten.
De inktvisringetjes door losgeklopt ei halen en dan met bloem bestuiven.
Een laagje olie van tenminste 2,5 cm in de wok gieten, verhitten tot de olie dampt en de inktvisringen heel kort - minder dan 1 minuut - frituren. Als je ze te lang frituurt worden ze taai.
Laat op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de citroenpartjes.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Een origineel Spaans recept van de Canarische eilanden.
Calamares worden gefrituurd in een jasje van ei en bloem (zoals in dit recept )
of in bloem met maïzena (zie: Calamares Fritos, estilo andaluz)
of bijv. in bierbeslag ( Calamares rebozados).
Ze kunnen ook gemarineerd worden ( Calamares en adobo)
of gegrild en daarna in vinaigrette (Calamares a la parilla en vinagreta) Keuze genoeg dus.
Buen Provecho.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Je bent beroemd, hoedje af voor jou een dikke tien ;)Groetjes van ons 3tjes :);):p
Anna

Anna zegt:
Hahahaha!!
gea

gea zegt:
Kind, ik word nog beroemd in inktvisland e.o.
Anna

Anna zegt:
Heb jouw foto ook bij het stukje op de blog gezet;););)
Anna

Anna zegt:
Gea, ik zal jouw foto bij Flavia's recept plaatsen;);) Verdient het zeker, na zo'n kunstig slachtwerkje:D Leuk stukje, op de blog!:D:D
Anna

Anna zegt:
Dacht ik ook!;);) Ik denk dat de olie wel wat langer houdbaar is, hoor;)
Je ruikt het vanzelf als het niet meer te gebruiken is. En ik zou 'm koel en donker bewaren.
flavia

flavia zegt:
Dan kun je de olie ook voor andere vis of zo gebruiken.
Goed idee trouwens van Anna om het schoonmaken van inktvis op een blog te zetten.Moet je doen.:);)
geabruining

geabruining zegt:
Ja, ik voel me ook zo stoer nu!!! Sommige van m'n vrienden en familie zullen ook niet geloven dat ik dit echt heb gedaan!!!
gea

gea zegt:
Nee, maar ik frituur bijna nooit en heb dit dus nu in mijn kleine wok gedaan en aangezien ik die regelmatig gebruik....;)
flavia

flavia zegt:
Dapper van haar, hé? Ik zou het ook aan de visboer overlaten.;)
Anna

Anna zegt:
Ziet er TOP uit, Gea! Maar die slachtpartij laat ik toch liever over aan de visboer:p:p En een goed idee, van de cayennepeper;);)
flavia

flavia zegt:
Zelf zou ik die niet in de koelkast bewaren. Volgens mij kun je het wel een weekje of zo goed houden, maar zeker weet ik het niet. Er kan natuurlijk ook een restje van het een of ander in gebleven zijn, al is het gezeefd. Maar ja, in je frituurpan ga je ook niet na elke bereiding andere olie in doen, toch?;):p
gea

gea zegt:
Hoi Flavia, ik heb de olie waarin ik de inktvis heb gefrituurd, gezeefd en in een potje gedaan, zodat ik die de volgende keer opnieuw kan gebruiken voor de volgende portie;);). Mooet ik dit in de koelkast bewaren, of juist niet? Hoelang kan zoiets worden bewaard???
flavia

flavia zegt:
Daar ben ik blij om. Ik stuur recepten in die ik vroeger of pas nog gemaakt heb, maar deze recepten had ik zelf nog niet bereid. Ja, die combi zal ook erg lekker zijn. Ben trouwens blij dat je van pittig houdt, hier is het niet anders. En eerlijk gezegd eet mijn man (Nederlander) nog veel pittiger dan ik. Nu ga ik het Indonesische recept van inktvis insturen. Knap dat je het zelf schoongemaakt hebt, ik vind gewone vis al akelig.:);):p
gea

gea zegt:
Ha, je zat je natuurlijk al af te vragen waar nou mijn calamares bleef; ik wilde toch zo graag een recept??? Nou, ik heb vandaag de vis gehaald EN ZELF schoongemaakt;):(;)De visboer had helaas geen verse kunnen krijgen. Maar het is helemaal gelukt en het is lekker:p:p:p Ik heb een combi gemaakt van bloem en grof (turks)broodkruim. Daardoor had ik nog een beetje cayennepeper gedaan: mmmmmm!Dit was een portietje om even uit te proberen: 50 seconden: perfect!!!!