Een origineel Spaans recept van de Canarische eilanden.
Calamares worden gefrituurd in een jasje van ei en bloem (zoals in dit recept )
of in bloem met maïzena (zie: Calamares Fritos, estilo andaluz)
of bijv. in bierbeslag ( Calamares rebozados).
Ze kunnen ook gemarineerd worden ( Calamares en adobo)
of gegrild en daarna in vinaigrette (Calamares a la parilla en vinagreta) Keuze genoeg dus.
Buen Provecho.
Recept
« Terug naar recepten
Calamares Fritos, estilo canario (opm)
PT15M
Calamares Fritos, estilo canario (opm)
Een heerlijk calamares fritos, estilo canario (opm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
De Spaanse Keuken. Penelope Casas.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Calamares Fritos, estilo canario (opm) te bereiden
De inktvis in ringen snijden van 1 a 1,5 cm. Als de tentakels te groot zijn, deze doormidden snijden.
Het vlees bestrooien met wat zout en ong. 10 minuten laten rusten.
De inktvisringetjes door losgeklopt ei halen en dan met bloem bestuiven.
Een laagje olie van tenminste 2,5 cm in de wok gieten, verhitten tot de olie dampt en de inktvisringen heel kort - minder dan 1 minuut - frituren. Als je ze te lang frituurt worden ze taai.
Laat op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de citroenpartjes.
Het vlees bestrooien met wat zout en ong. 10 minuten laten rusten.
De inktvisringetjes door losgeklopt ei halen en dan met bloem bestuiven.
Een laagje olie van tenminste 2,5 cm in de wok gieten, verhitten tot de olie dampt en de inktvisringen heel kort - minder dan 1 minuut - frituren. Als je ze te lang frituurt worden ze taai.
Laat op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de citroenpartjes.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Anna zegt:
Je ruikt het vanzelf als het niet meer te gebruiken is. En ik zou 'm koel en donker bewaren.
flavia zegt:
Goed idee trouwens van Anna om het schoonmaken van inktvis op een blog te zetten.Moet je doen.:);)
geabruining zegt:
gea zegt:
Anna zegt:
flavia zegt:
gea zegt:
flavia zegt:
gea zegt:
derbyke zegt: