Deze calamares krijgen door het bierbeslag een dikker, knapperig laagje.
Voor dipsauzen zie bijv. Salsa de ajo y perejil (knoflook-peterseliesaus) of de pikante Mojo picón (rode dipsaus) of de "aristocraat onder de mojos" Mojo de almendras (amandel-knoflooksaus)
Recept
« Terug naar recepten
Calamares rebozados (in bierbeslag)
PT35M
Calamares rebozados (in bierbeslag)
Een heerlijk calamares rebozados (in bierbeslag) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
De Spaanse Keuken. Penelope Casas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Calamares rebozados (in bierbeslag) te bereiden
De inktvis in ringen van 1 a 1,5 cm snijden. Als de tentakels te groot zijn deze doormidden snijden.
Bestrooi de inktvis met zout en laat dit 10 minuten rusten.
Het ei en bier in een kom loskloppen met een vork en dan geleidelijk de bloem toevoegen en doorroeren.
Dan knoflook + peterselie en zout naar smaak toevoegen en goed mengen.
Leg de inktvis in het beslag en laat dit 15 minuten zo rusten.
Schenk een laagje olie van minstens 2,5 cm in de wok, verhit de olie tot die walmt.
Haal de inktvisringen één voor één uit het beslag en leg ze direct in de hete olie.
Bak ze heel kort - minder dan 1 minuut - omdat ze anders te taai worden.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de citroenpartjes.
Bestrooi de inktvis met zout en laat dit 10 minuten rusten.
Het ei en bier in een kom loskloppen met een vork en dan geleidelijk de bloem toevoegen en doorroeren.
Dan knoflook + peterselie en zout naar smaak toevoegen en goed mengen.
Leg de inktvis in het beslag en laat dit 15 minuten zo rusten.
Schenk een laagje olie van minstens 2,5 cm in de wok, verhit de olie tot die walmt.
Haal de inktvisringen één voor één uit het beslag en leg ze direct in de hete olie.
Bak ze heel kort - minder dan 1 minuut - omdat ze anders te taai worden.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de citroenpartjes.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
gea zegt: