KookJij

Cannelloni met spinazievulling

Een heerlijk cannelloni met spinazievulling recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni met spinazievulling te bereiden

Was de spinazie grondig en laat hem druipnat inzakken op een matig vuur. Giet af en knijp goed uit. Hak in grote stukken en vermeng met de geplette ricotta kaas. Meng het ei erdoorheen en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Doe het mengsel met een lepel in de cannellonirolletjes en leg ze naast elkaar in een ingevette schotel.

Blancheer de tomaten en pel ze, deel in vieren, ontpit en snijd in grote stukken. Stoof de ui en knoflook in olie. Voeg de tomaten toe en laat ca. 5 min. sudderen op een matig vuur.

Laat voor de bechamelsaus de boter smelten, roer de bloem erdoor. Roer er geleidelijk de melk doorheen. Laat 10 min. sudderen, kruid met zout en peper. Roer er de helft van de Parmezaanse kaas doorheen.

Verdeel de tomaten over de cannelloni, giet de saus eroverheen, bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en beleg met vlokjes boter. Gratineer ca. 30 min. in de oven op 200°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst